Paroubek (ČSSD): Agenti straší Koudelkovi ve věži

13.09.2024 14:14 | Monitoring

Od té doby, co je díky iniciativě SOCDEM premiéra Sobotky šéfem BIS generál Koudelka, jsou jeho výroční zprávy (tedy výroční zprávy BIS) poněkud jednotvárným čtením. Nepřátelé jsou podle Koudelky jasní, jsou to v první řadě Rusové a Číňané, a pak někteří další (Íránci, Severokorejci ad.), u kterých je ovšem velmi obtížné vyfantazírovat jejich nebezpečnost v Česku.

Paroubek (ČSSD): Agenti straší Koudelkovi ve věži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud jde o Rusko, je celá věc celkem jasná, alespoň pro Koudelku a letošní variaci výroční zprávy BIS spíše o houževnatém úsilí Ruska přes svou diplomatickou síť vytvořit jakousi sít agentů v České republice. No nevím, jak by to bylo prakticky možné, ruské diplomatické zastoupení na ambasádě v Praze bylo minimalizováno a tak si lze jen stěží představit, jak jsou agenti ve prospěch Ruska loveni ruskými diplomaty. Těch nebohých pár diplomatů Ruska, kteří tu zůstali, jsou jistě v hledáčku českých a možná i jiných zpravodajských služeb. Takže jsou vlastně pro nábor agentů nepoužitelní.

A tak Koudelka naznačuje, že verbování agentů do ruské sítě špionů probíhá přes ruské diplomaty z cizích zemí. Nevím, jak by se to dalo prakticky provést, jestli verbující rezidenti ruské zpravodajské služby pracují přes internet nebo rovnou telefonicky... No prostě je to blbost. Číňané na to jdou podle BIS od lesa, zaměřují se na české akademiky, podnikatele a politiky. Chci jenom skromně dodat, že jsem byl za poslední rok v Číně třikrát. A že by mne někdo verboval jsem nezpozoroval. Již tato zmínka ve výroční zprávě BIS má být vykřičníkem pro všechny politiky na nejrůznější úrovni, akademické funkcionáře, podnikatele, aby se do Číny vůbec neodvažovali jezdit.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7103 lidí

Záleží pochopitelně na míře odvahy každého, kdo možnost navštívit Čínu, ať už z obchodních nebo jiných důvodů, má. Je potřeba se na vlastní oči přesvědčit o vysoce úspěšném ekonomickém vývoji Číny. Pokud bych já takovou možnost dostal, tak bych se snažil na cestu vzít svou patnáctiletou dceru, aby na vlastní oči viděla, jak vypadá rozvoj podle parity kupní síly nejsilnější ekonomiky světa. Prostě Koudelkové a spol by nás rádi uvrhly do temnoty a izolace podobným způsobem, tak jak to za minulého režimu činili starokomunisté. Protože nevědomím se dobře vládne.

Prostě zpráva BIS je celkem legrační snůška domněnek a fantazií zpracovaných českými rádoby agenty, která není zrovna objektivním zrcadlem současného světa a mezinárodních vztahů. Koudelka a spol. by neměli zapomínat na to, že Čína je naším druhým největším obchodním partnerem. A že dovoz levného a kvalitního čínského zboží od elektroniky až po obuv a textilní výrobky je zajímavý zejména pro lidi ze středních a nízkopříjmových skupin obyvatelstva a že tedy dovoz tohoto zboží stabilizuje sociální situaci v zemi.

Rád bych také připomněl, analýzu jedné z renomovaných agentur pro výzkum veřejného mínění dva roky starou, která byla zpracována pro Českou spořitelnu pod názvem „Česko 2022“. Z této analýzy vyplývá, že 33% dotázaných, podporuje západní orientaci naší země. A dále 30% dotázaných občanů se vyjádřilo, že jsou pro politiku mostu mezi Východem a Západem. Tedy de facto se ztotožňují s nadčasovou myšlenkou formulovanou ve 40. letech druhým československým prezidentem Edvardem Benešem. Já se domnívám, že tyto myšlenky nejsou vůbec neslučitelné. Ostatně, např. Rakousko nebo Itálie jsou součástí západních struktur (v případě Rakouska nikoliv NATO). Ale přitom vedou čilé obchodní i politické vztahy s Čínskou lidovou republikou. A zpravodajské služby těchto dvou zemí nestraší čínskými agenty za každým rohem. Tak by měla postupovat i česká vnitřní rozvědka.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusko vypovědělo 7 Britských diplomatů pro špionáž. Kaoudelka nedokázal za dobu vo to vede najít jediného agenta., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 13.09.2024 15:12:29
BIS prostřednictvím Koudelky pořád vede řeči o agentech o špionech a zatím ještě žádného nenašli, Pokoušeli se z osoby co zemřela udělat agenta Ruska protože se nemoh bránit, ale ani to nedokázali bez Janka Koupy vymyslet. Pamatuji na jeden jejich závěr, že osoba xy je podezřelá, protože jeji telefon byl zaznamenám v Ostravě, Ale neuvedli, že ta osoba bydlí v Ostravě, pracuje v Ostravě, parkuje v Ostravě, nakupuje v Ostravě a tedy její telefon musel být zaznamenán v Ostravě. Koudelka prostě lže a není možné jej vyhodit za lhaní, protože oni tomu říkají zpravodajská hra a mohou lhát jak jim to kdo poradí. Ale Vládě a premierovi by měla BIS předkládat pravdivé zprávy a to se neděje, když veřejně na zasedání PS a dalších veřejně lžou. tedy uváději vládu v omyl a znemožňují ji rozhodovat kvalifikovaně a bezpečně. Naopak ji svými zprávami vnucují rozhodnutí, která ohrožují stát a občany, kterým mají oba úředy sloužit. To je na rozpuštění celého vedení BIS. Pane referente stejně vidím že mi lezete do PT tak to mphu napsat.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Senát má hájit zájmy občanů

4:28 Vanka (ANO): Senát má hájit zájmy občanů

Uvědomujete si, že když má senátor 30 % absenci a 70% docházku, není v práci téměř dva roky ze šesti…