Pekarová Adamová (TOP 09): Mediální platforma Voice of Europe je pouhou špičkou ledovce

20.05.2024 13:09 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová zakončila v Tallinnu svou pracovní cestu do Pobaltí. O aktuálních bezpečnostních problémech a příležitostech pro spolupráci na jejich řešení jednala v tamním parlamentu s jeho předsedou Laurim Hussarem i s estonskou premiérkou Kajou Kallas. Na závěr ještě paní předsedkyně vystoupila v debatě na mezinárodní bezpečnostní konferenci Lennarta Meriho.

Pekarová Adamová (TOP 09): Mediální platforma Voice of Europe je pouhou špičkou ledovce
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová završila pracovní cestu pobaltskými zeměmi oficiální návštěvou Estonska. V tamním parlamentu nejprve jednala s jeho předsedou Laurim Hussarem.

„Bavili jsme se spolu mimo jiné o způsobech účinného boje proti kremelské propagandě. Nedávno odhalená mediální platforma Voice of Europe je totiž pouhou špičkou ledovce ruských vlivových operací, které v našem informačním prostoru dlouhodobě intenzivně působí proti našim základním bezpečnostním zájmům,“ uvedla po jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Sněmovní delegace vedená paní předsedkyní se setkala také s estonskou předsedkyní vlády Kajou Kallas. „Estonsko se v současnosti opravdu důsledně zabývá hledáním právních možností konfiskace zmraženého majetku Ruské federace nebo jejích občanů a jeho následné použití pro rekonstrukci Ukrajiny. Ačkoli jde o mimořádně komplikovanou záležitost, principiální postup estonské vlády by mohl fungovat jako precedens pro další evropské země a být nám důležitým zdrojem inspirace,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Na úplný závěr ještě paní předsedkyně vystoupila v panelové debatě na téma bezpečnostní situace v indopacifickém regionu v rámci 17. ročníku prestižní mezinárodní Konference Lennarta Meriho.

„Indo-pacifický region má naprosto klíčový strategický význam pro světovou ekonomiku i bezpečnost. Prochází tudy 60 procent světového obchodu a tvoří se zde přes 40 procent světového HDP. Nestabilita v tomto regionu by tedy dopadla velmi tvrdě na zbytek světa včetně obyvatel naší země. Bohužel zde hrozí několik konfliktů – od Korejského poloostrova po Tchajwanskou úžinu. Těmto konfliktům je třeba zabránit. S účastníky konference jsme se shodli, že i pro Indo-Pacifik je zcela zásadní nedovolit ruské vítězství na Ukrajině. Pokud bude Putin poražen, odradí to i místní případné agresory od dobyvačných plánů,“ uzavřela předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jaké dezinformace? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezepo , 20.05.2024 13:56:13
Konkrétně! Toto a toto považujeme za dezinformace. Svoje kecy promované husopasky si naperte do špic! Čemu budu a čemu nebudu věřit nechejte laskavě na mně. Pekarová, vy nejste centrální mozek lidstva. Zatím jsem od vás slyšel jen obecné, nic neříkající pindy. Takže zkroťte hormony a raději vůbec neotevírejte tu díru, co máte pod nosem.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pokorná Jermanová (ANO): ČT? Lidé, když už platit musí, mají mít právo si určit za co

20:18 Pokorná Jermanová (ANO): ČT? Lidé, když už platit musí, mají mít právo si určit za co

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke změně systému placení koncesionářských poplatků.