Pekarová Adamová (TOP 09): Singapur je pro naše podniky vstupní branou do jihovýchodní Asie

08.10.2024 9:15 | Monitoring

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová uskutečnila oficiální návštěvu Singapuru. Se svým protějškem Seahem Kian Pengem a prezidentem Tharmanem Shanmugaratnamem jednala o užší oboustranné spolupráci a příležitostech pro intenzivnější ekonomickou výměnu.

Pekarová Adamová (TOP 09): Singapur je pro naše podniky vstupní branou do jihovýchodní Asie
Foto: YouTube Repro
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Sněmovní delegaci doprovází rovněž podnikatelská mise s cílem proniknout na perspektivní singapurské trhy a prohloubit obchodní vztahy i v rámci regionu jihovýchodní Asie.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová započala svou cestu po jihovýchodní Asii oficiální návštěvou Singapuru. Poslanecká delegace, kterou dále tvoří předseda sněmovního bezpečnostního výboru Pavel Žáček, místopředseda obranného výboru Josef Flek a předseda podvýboru pro energetiku Róbert Teleky, jednala o užší meziparlamentní spolupráci s předsedou singapurského zákonodárného sboru Seahem Kian Pengem. O vzájemných vztazích obou zemí pak diskutovali i na setkání s prezidentem Tharmanem Shanmugaratnamem.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 13607 lidí

„Česko-singapurské vztahy jsou dlouhodobě na velmi vysoké úrovni. Naše spolupráce se rozvíjí v mnoha oblastech – od vyspělých technologií, přes vzdělávání, kybernetickou bezpečnost, po ochranu životního prostředí a nově i umělou inteligenci. Naše návštěva je tedy dalším impulsem pro ještě intenzivnější spolupráci a zároveň pozváním pro potenciální singapurské investory k nám,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Sněmovní delegaci rovněž doprovází podnikatelská mise Hospodářské komory ČR specificky zaměřená na sektory informačních technologií, kybernetické bezpečnosti, řešení pro chytrá města, logistiku či letectví.

„Jen v loňském roce dosáhla výše našeho vzájemného obchodu celkové částky přesahující 20 miliard korun. V letošním roce tuto částku pravděpodobně ještě navýšíme. Singapur je tedy naším významným obchodním partnerem představujícím pro naše exportně zaměřené firmy a podnikatele nejen řadu lukrativních příležitostí, ale také vstupní bránu na perspektivní trhy celé jihovýchodní Asie,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Ze Singapuru se delegace přesunula na Filipíny, kde bude o meziparlamentní a ekonomické spolupráci jednat s tamními vysokými politickými představiteli a lídry byznysu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 46 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta hlupaňa, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRocker , 08.10.2024 10:37:42
by a to sama nepřišla . Tak by mě zajímalo,kdo jí to radí.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Opět navrhnu zmražení platů

13:09 Babiš (ANO): Opět navrhnu zmražení platů

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na plánované zvýšení platů politiků