Piráti: Jak funguje komise pro testování a kdo jsou její členové?

09.04.2020 9:09 | Zprávy

Pirátští poslanci Olga Richterová a Petr Třešňák podali písemnou interpelaci na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, v níž jej žádají o poskytnutí informací k základním otázkám, týkajícím se koordinace testování na přítomnost koronaviru. Dle dříve uvedených informací existuje neformální skupina, která se testování věnuje.

Piráti: Jak funguje komise pro testování a kdo jsou její členové?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti vznesli otázky, zda je tato skupina součástí Ústředního krizového štábu, kdo jsou její členové a jaké výstupy o fungování této skupiny existují. Vedle toho též navrhli oficiální začlenění skupiny do struktury ÚKŠ, pokud tomu tak již není.

Richterová, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku, k tomu uvedla: „Naším cílem a v zájmu všech občanů ČR je, aby logistika testování byla koordinovaná a fungovala jako celek, aby postupně docházelo k navyšování počtu odběrových sad i nastavení správné metodiky při hromadném testování. Je třeba, aby tato činnost co nejefektivněji směřovala na místa, která je třeba podchytit co nejdříve. To se týká zejména LDN a domovů pro seniory.“

Třešňák, který je místopředsedou Výboru pro zdravotnictví, doplnil: „O činnosti komise by měli mít přehled nejen všichni členové Ústředního krizového štábu, ale i další pracovní odborné skupiny při Centrálním řídícím týmu COVID-19 a také odborná veřejnost. Celkově je nutné zvýšit efektivitu testování a posílit důvěru veřejnosti v užité metody.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Historické stavby mohou sloužit budoucím generacím

16:21 Hřib (Piráti): Historické stavby mohou sloužit budoucím generacím

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila bezúplatný převod vlastnického práva části mostního objektu statutárn…