Největším dílem k plýtvání přispívají z více než poloviny domácnosti. Evropská komise má plán jak z toho ven, avšak kritici podotýkají, že není dost ambiciózní.
V Evropském parlamentu byly na konferenci o strategii snižování odpadu z potravin představeny znepokojující údaje. V EU se každoročně vyhodí 88 milionů tun potravin, které místo na talíři skončí na skládce nebo ve spalovně odpadu. Účastníci konference, pořádané chorvatskou europoslankyní Biljanou Borzan, na které nechyběl ani Vyteni Adriukatitis, komisař pro zdraví a bezpečnost potravin, či vysocí představitelé ze stran průmyslu a spotřebitelů, se jednomyslně shodli, že situace je kritická.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV