Premiér Fiala: Obchvat Vysokého Mýta je prioritou pro obyvatele i pro stát

20.06.2024 19:05 | Tisková zpráva

Premiér Petr Fiala se společně s ministrem dopravy Martinem Kupkou zúčastnil ve středu 19. června 2024 kontrolního dne výstavby šestikilometrového obchvatu Vysokého Mýta. Ten má pomoci odvést veškerou tranzitní dopravu z centra města a zlepšit obyvatelům životní prostředí.

Premiér Fiala: Obchvat Vysokého Mýta je prioritou pro obyvatele i pro stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Úsek dálnice D35 Vysoké Mýto – Džbánov má být hotový v příštím roce. Před výjezdním zasedáním vlády v Havlíčkově Brodě ještě předseda vlády jednal s vedením města.

Již šesté výjezdní zasedání vlády Petra Fialy, které se konalo v Havlíčkově Brodě, zahájili ministři výjezdem do několika míst v Pardubickém kraji a v Kraji Vysočina. Premiér Petr Fiala a ministr dopravy Martin Kupka se zúčastnili kontrolního dne na dálnici D35, která je prioritní stavbou. Kontrolní den probíhal konkrétně na úseku Vysoké Mýto – Džbánov, který by měl být zprovozněn do konce příštího roku.

„Šestikilometrový úsek odvede veškerou tranzitní dopravu z města. To zajistí obyvatelům města i regionu plynulejší dopravu, lepší vzduch a zvýší bezpečnost. Je to prioritou jak pro ně, tak pro stát,“ uvedl premiér.

Součástí stavby je také jedenáct mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a 3 200 metrů protihlukových stěn. „Obchvat je zároveň součástí celého projektu dálnice D35, která uleví páteřní dálnici D1 a výrazně tak zlepší celou dopravní infrastrukturu pro většinu obyvatel Česka a i pro mezinárodní tranzit,“ dodal Petr Fiala.

V Havlíčkově Brodě, kde probíhalo zasedání vlády, se premiér Petr Fiala setkal se starostou města Zbyňkem Stejskalem a dalšími představiteli města. Na radnici spolu hovořili zejména o lokálních tématech a jak může vláda být nápomocna v řešení některých problémů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

22:01 Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

Občanští demokraté budou v následujícím období v Olomouckém kraji opoziční stranou.