Primátor Svoboda: K zajištění bezpečnosti v hlavním městě je třeba investovat do vybavení

30.09.2024 6:23 | Monitoring

Hlavní město dlouhodobě pracuje na zajištění bezpečnosti v ulicích. Z rozhodnutí Rady hl. m. Prahy dostane Městská policie nové speciální vozidlo pro převoz osob pod vlivem návykových látek. Praha také podpoří dobrovolné hasiče, ti obdrží přenosné radiostanice. Zlepší se také servis městského kamerového systému. Příslušné smlouvy schválili v pondělí pražští radní.

Primátor Svoboda: K zajištění bezpečnosti v hlavním městě je třeba investovat do vybavení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„K zajištění bezpečnosti v hlavním městě je třeba investovat do vybavení všech, kteří se o to starají. To se týká jak hasičů včetně dobrovolných, městských policistů i dalších složek,“ říká primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
88%
hlasovalo: 5767 lidí

Městská policie hl. m. Prahy postupně obnovuje svůj vozový park. Pražští radní schválili veřejnou zakázku na pořízení nového speciálního auta, které bude vozit osoby pod vlivem návykových látek. Nový skříňový vůz má pohon 4x4, dieselový motor o objemu 2 litry a výkon minimálně 110 kW. Jeho specialitou je interiér s vybavením pro převoz intoxikovaných osob. Předpokládaná hodnota auta činí 2 850 000 korun bez DPH. Nahradí vysloužilý Ford Tranzit, který strážníci využívají od roku 2014 a jeho vestavba je za deset let provozu značně poškozená a případná modernizace není rentabilní.

Praha také investuje do vybavení pro dobrovolné hasiče. Pražští radní pro ně schválili dodávku přenosných analogových radiostanic za 6 154 290 korun bez DPH. Kromě toho se také zefektivní provoz a údržba Městského kamerového systému hl. m. Prahy a systém krizového řízení. Pražští radní schválili nové zasmluvnění na servis a dodávky náhradních dílů příslušných technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): Předseda vlády využije rekonstrukci vlády k mediálnímu restartu

10:02 Krása (Trikolora): Předseda vlády využije rekonstrukci vlády k mediálnímu restartu

Dnes mi facebook odmítl uveřejnit Co týden dal 31., i když jsem text třikrát upravil. Je vidět, že c…