Primátor Zarzycký: Krajské volby se blíží a hnojomety jedou na plné obrátky

04.09.2024 13:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k parkování v Plzni..

Primátor Zarzycký: Krajské volby se blíží a hnojomety jedou na plné obrátky
Foto: ANO
Popisek: Roman Zarzycký

Zdravím všechny hejtry, co tvrdí, že tohle si na Facebook nikdy nedám. Dám, a nebudu nikdy strkat hlavu do písku.

Krajské volby se blíží a hnojomety jedou na plné obrátky. Mám tady jeden z nich. Prý jsme zdražili parkování na náměstí a schováváme se za stromy.

Tak se sám sebe ptám: A proč bychom to dělali? Jako že si lidé nevšimnou, kolik za parkování platí a kdo zrovna na radnici vládne? Ale asi tušíte, že všechno je tak trochu jinak…

Budu k vám mluvit na rovinu. Původní návrh, který jsem před časem dostal na stůl, hovořil o plošném zdražení parkovného v celé Plzni! To jsem rezolutně odmítl.

Proto jsme se v rámci koalice dohodli na kompromisu, který považuji za vstřícný. První hodinu stání jsme vůbec nezdražili. Takže ten, kdo si musí na náměstí něco vyřídit, bude platit stále stejně.

Naopak zdražení se týká až 2. a 3. hodiny v zónách A a B, tedy v úplném centru, a to považuji za fér. Kdo chce ušetřit, může využít parkovací dům Rychtářka, který je od náměstí v dochozí vzdálenosti.

V období stávající inflace a drahoty si troufnu říct, že v čtyřletém horizontu, kdy trvá funkční období, by parkovné zdražila velmi pravděpodobně každá koalice a dost možná ještě výrazněji.

Pokud chceme méně stát v zácpách, pokud chceme kvalitnější ovzduší ve městě a příjemnější pobyt na náměstí, pak prostě potřebujeme, aby v ulicích jezdilo aut co nejméně.

Jo a abych nezapomněl – o všem jsme samozřejmě detailně informovali na webu parkingplzen.cz, kde najdete i další změny – ceny parkovného v sobotu nebo sazby pro rezidenční karty.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…