Prokop (Levice): Pirátská kocábka jde nezadržitelně ke dnu

22.09.2024 8:13 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům krajských voleb.

Prokop (Levice): Pirátská kocábka jde nezadržitelně ke dnu
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Výsledky krajských i senátních voleb jsou už téměř kompletní a dopadly nepřekvapivě triumfem nejsilnější opoziční strany. Rád bych z nich ale vyvodil ještě dva další závěry.

1) Je nyní empiricky jasné, že levice má šanci volebního úspěchu jen v širším spojenectví. S výjimkou Zlínského kraje Sociální demokracie uspěla jen v koaličních projektech (Pardubický a Královéhradecký kraj). Stačilo přetavilo momentum z eurovoleb i do krajů - tento úspěch pak donutil nějaké "lepší lidi" zvandalizovat sídlo KSČM - asi aby prakticky ukázali jak vítězí pravda a láska či co. Tam kde KSČM kandidovala samostatně (Karlovarský kraj) se úspěch nedostavil.

2) Pirátská kocábka jde nezadržitelně ke dnu. Zdá se, že zastupitele si udrží jen v Plzeňském kraji (po posledních volbách je měli hned v devíti). Úpadek Pirátů - nepochybně způsobený jejich podporou asociální vlády, otevírá nový prostor, který by mohla zčásti využít sjednocená levice. Existuje při tom hned několik možných formátů tohoto sjednocení, které bude nejproveditelnější se ale ukáže až podle výsledku sjezdu SOCDEM. Nám ve Strana Levice by mělo jít o to, abychom byli přirozenou součástí jakékoliv konstelace se svým unikátním programem a neokoukanými osobnostmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Děkuji za hlasy. Ale pozor, Teď jde o všechno, přijďte i příští týden

12:16 Šlachta (Přísaha): Děkuji za hlasy. Ale pozor, Teď jde o všechno, přijďte i příští týden

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům prvního kola voleb do Senátu.