Rajchl (PRO): Tak tohle už je naprostý výsměch!

22.06.2024 20:03 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na odmítnutí Policie ČR stíhat verbální projevy, schvalující atentát na slovenského premiéra Roberta Fica

Rajchl (PRO): Tak tohle už je naprostý výsměch!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šěf strany PRO Jindřich Rajchl

Včera jsem obdržel usnesení od Policie České republiky, jímž na jedné stránce z jedné vody načisto odmítla stíhat verbální projevy schvalující atentát na premiéra Slovenské republiky Roberta Fica.

V odůvodnění se doslova píše toto:

"Policejní orgán si je vědom tenké hranice mezi svobodou projevu a možným jednáním, které tuto hranici překračuje a na které je třeba reagovat prostřednictvím trestního práva, jakožto prostředku ultima ratio. Vzhledem k uvedené se podáním komplexně zabýval tak, jak je uvedeno výše, načež dospěl k závěru, že se v daném případě jedná pouze k vlastní vyjádření uživatele sociálních sítí a diskuzních fórech na veřejné síti internet, které lze podřadit pod svobodu projevu, která je zakotvena v článku 17 Listiny základních práv a svobod, kdy každý má právo vyjadřovat své názory způsobem, který považuje za vhodný a který nepřekročí ústavní a zákonná omezení."

Abych vám to přeložil do lidštiny - pokud někde napíšete jednu větu o tom, že Rusko vstoupilo na území Ukrajiny oprávněně, tak vám policie zaklepe na dveře druhý den a budete rádi, když od soudu odejdete s podmínkou. Pokud napíšete, že "poslance je třeba naházet do Vltavy", tak velmi pravděpodobně vyfasujete dokonce nepodmíněný trest a strávíte pár měsíců až let ve vězení. Ale pokud o atentátu na slovenského premiéra napíšete "zastřelit takovou svini, to je na metál", "na každý prase se vaří voda", "měl mířit výš", případně "škoda, že ta Putinova filcka nechcípla", tak je to svobodný projev vašeho názoru, chráněný ústavou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A co by jsme chtěli,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBohus 1 , 22.06.2024 20:55:58
od nynější vlády -. Justice. Která má chránit dodržovat zákonitost, vždyť jsou to oni, co dopomohly vstoupit do strakovky této pětici. Výsměchem bylo všem kteří kritizují současnou vládu. Né jen předseda vlády v přátelském obětí s Řeporyjským v obětí Ale i prezident ČR se s ním nechává zvěčnit. Policie s nimi v jedné řadě. Prý pomáhat a chránit. Jó to kdyby to byli tykadla. To by byla jiná,že!!! Současné volební výsledky? Tak jak zaprodané ČTV, ČRo zdělovadla káží.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

8:09 Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

Aby obrana naší země fungovala tak, jak má, generál Karel Řehka a ministryně obrany Jana Černochová …