Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

19.04.2024 7:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení nového vedení krajské organizace PRO v čele s Michalem Haškem a Klárou Liptákovou s jejich prioritami pro krajskou i celostátní politiku

Často se mě ptáte, proč je tak těžké spojit opozici.

V tomto videu Filipa Turka naleznete odpověď.

Že prý na mé demonstraci bylo “20-30 lidí s ruskými vlajkami” a že jsem je prý neokřikl a že “asi všichni tušíme proč.”

Myslím, že všichni, kdo mě sledují, mohou potvrdit, že já jsem na Filipa nikdy nezaútočil jediným slovem. Vždy jsem říkal, že je to poměrně inteligentní člověk, s nímž bych si dokázal spolupráci představit.

A pak mi přijde tohle video, kde o mně pan Turek bezostyšně lže a ještě se snaží mne podprahově naznačit, že jsem nějak prorusky orientovaný.

Takže pane Turku, tady jsou fakta:

1) před každou svou demonstrací, kterou jsem svolával, jsem mnohokrát dokola opakoval, že na ní žádné ruské vlajky ani symboly nechci. Že se jedná o shromáždení pro řešení problémů v naší zemi a nikoliv na podporu Ruska. Každý, kdo mě jen trochu sleduje, to ví. A myslím, že to moc dobře víte i Vy.

2) na žádnou mou demonstraci, kterou jsem svolával, nepřišel nikdo s žádnou ruskou vlajkou. Natožpak, aby tam takových lidí bylo 20. Pouze na první demonstraci (16.3.2023) dorazili slovy TŘI lidé, kteří měli na svém oblečení nášivky ruských vlajek, a jeden z nich i písmene Z. Ani jednoho jsem si však ve stotisícovém davu nevšiml, a o tom, že tam tito lidé byli, jsem se dozvěděl až následně z fotek na sociálních sítích. Byl jsem (stejně jako naprostá většina účastníků demonstrace) zcela přesvědčen, že se jedná o policejní provokatéry, či provokatéry vyslanými twitterovým účtem Dárek pro Putina, jenž nám organizací podobné provokace vyhrožoval. Proto jsme po 3 dnech bezvýsledného zjišťování, kdo tyto tři osoby jsou, na ně podali trestní oznámeni. Až posléze jsme se dozvěděli, že byli policií zatknuti a předvedeni k podání vysvětlení už v průběhu demonstrace.

3) na zbylých 3 demonstracích, které jsem pořádal, nebyla pořízena jediná fotografie jediného účastníka s jakýmkoliv proruským symbolem.

Víte, když mě z takzvané “proruskosti” obviňuje Fiala, Rakušan nebo Šafr, tak mi je to vcelku jedno, protože to jsou obyčejní lháři, kterými upřímně pohrdám. Ale když to udělá člověk z naší strany scény, patrně jen proto, aby podpásově zaútočil na svého konkurenta před evropskými volbami, tak nelze než takové jednání charakterizovat přívlastkem  nízké a smutné.

Nejhorší na tom ale z mého pohledu je to, že jste tímto výrokem  urazil ty statisíce lidí, kteří na ta náměstí chodili a 2,5 roku se prali za svou zem a za demisi pětikoaliční vlády, zatímco Vy jste seděl před webkamerou a z pohodlí své kanceláře vyprávěl o tom, jak to dělá Fiala špatně, aniž byste hnul prstem pro dosažení jejího konce.

Ti lidé totiž moc dobře vědí, jak to na tom Václaváku bylo a že k trapným obviněním z podpory Ruska se uchylovali pouze Fiala, Rakušan, Pekarová a jim podobní proukrajinští fanatikové z médií a twitteru snažící se touto trapnou nálepkou zakrýt absolutní neschopnost pětidemoliční vlády a její arogantní přezíravost k problémům obyčejných lidí v naší zemi, proti níž jsme tam společně protestovali.

Pevně doufám, že na jejich úroveň snad klesnout nehodláte.

Mohl bych Vám oplatit stejnou mincí a velmi tvrdě (a na rozdíl od Vás pravdivě) zaútočit proti Vám.

Nicméně to neudělám.

Mně totiž nejde o křeslo v EP za každou cenu. Mně jde o dosažení změny v této zemi. A tohoto cíle nelze dosáhnout bez spojení lidí s podobným názorovým smýšlením.

Proto nechci, ani přes tento nečestný a nesmyslný útok z Vaší strany na úrovni pětikoaličních šmejdů, zabouchnout dveře případné budoucí spolupráci, jež by byla ku prospěchu všem našim občanům.

Třeba ukážete, že jste opravdu chlap a nikoliv rychlokvaška deroucí se k úspěchu přes záda těch druhých, a za svou evidentní a snadno prokazatelnou lež se omluvíte.

A třeba ne.

Lidé v naší zemi si to přeberou nakonec sami. Oni nejsou hloupí a mají velmi dobrý čich na to, kdo myslí na ně a kdo jen na své korýtko.

Touto optikou budou nakonec poměřovat každého z nás.

A vězte, že ten, kdo nehraje fér, tímto testem většinou neprojde.

P.S. A prosím nehrajte si na hrdinu, Filipe. Ještě jste nemusel čelit ani tisícině útokům, kterým jsem musel za poslední 3 roky čelit já a má rodina. Až si to na týden zakusíte, tak se o tom s Vámi rád pobavím. Do té doby Vás ujišťuji, že vůbec netušíte, o čem mluvíte.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…