Rozvoral (SPD): Požadujeme zamítnutí zvýšení věku odchodu do důchodu nad 65 let

08.10.2024 21:03 | Monitoring

Vládní čtyřkoalice si ve Sněmovně zařadí k projednání jen to, co jí vyhovuje. To se opět potvrdilo minulý týden, kdy si svolala mimořádnou 113. schůzi.

Rozvoral (SPD): Požadujeme zamítnutí zvýšení věku odchodu do důchodu nad 65 let
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Na ní se projednávalo posunutí tzv. důchodové reformy do třetího čtení, což se čtyřkoalici opět na sílu podařilo, aniž by bylo umožněno všem opozičním poslancům ve Sněmovně k této novele důchodového pojištění vystoupit. Ono i vlastní projednávání vládní poslanci ignorovali a nebyli v sálu přítomni, aby vyslechli náměty, které byly vedeny ze strany opozičních poslanců s cílem navrhnout zkvalitnění projednávané novely, týkající se vyplácených důchodů budoucím seniorům.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

98%
0%
hlasovalo: 3441 lidí

Pro hnutí SPD je zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let a snižování nově přiznaných důchodů naprosto nepřijatelné a nepřípustné. Proto jsme podali návrh na zamítnutí této novely o důchodovém pojištění jako celku, a pro případ, že nám tento návrh vládní poslanci zamítnou, jsme k tomuto vládnímu návrhu podali devět pozměňovacích návrhů, o kterých se bude hlasovat v rámci třetího čtení.

Pro nás jsou důchodci a jejich důchody jednou z priorit a prosazujeme, že šetřit bychom měli v jiných oblastech současných veřejných výdajů. Tyto oblasti jsme již několikrát této asociální vládě představili a jasně a podrobně již několikrát popsali opatření, s jejichž pomocí se dá v poměrně krátké době, jak potvrzují i mnozí experti, získat do důchodového systému výrazně více než 100 miliard korun nových příjmů ročně.

Jsme přesvědčeni, že to nejlepší, co bychom mohli nyní pro budoucnost našeho důchodového systému i pro všechny budoucí důchodce udělat, je tento návrh zamítnout. Dále navrhujeme, aby si zástupci napříč celým politickým spektrem sedli za jeden jednací stůl a tam věcně prodiskutovali a navrhli skutečnou důchodovou reformu, u které budou mít občané České republiky jistotu, že nebude v příštím nebo v dalším volebním období zrušena a že se opět nebudou měnit podmínky.

Pro hnutí SPD jsou občané této republiky na prvním místě, a proto budou vždy naši poslanci v Poslanecké sněmovně prosazovat a podporovat takové zákony a jejich novely, které budou lidem prospěšné.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

doc. Břetislav Rychlík byl položen dotaz

Co si myslíte o nálepkování?

Ptám se vás, protože vy jste mnohými také nálepkován. Myslíte, že to věčné nálepkování i ze strany vlády, za kterou jste kandidoval je správné a k něčemu dobré?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Mluvit o ukončení uhelných elektráren je velký hazard

23:08 Vondráček (Svobodní): Mluvit o ukončení uhelných elektráren je velký hazard

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k plánům na ukončení provozu uhelných elektráren