Rozvoral (SPD): Zbavíme povinnost platit autorské poplatky pro drobné provozovny

14.02.2019 4:31 | Zprávy

Poslanci hnutí SPD předložili novelu autorského zákona, ve které navrhujeme, aby provozovatelé restaurací, kadeřnictví, hotelů či zdravotních zařízení již nemuseli platit autorské poplatky.

Rozvoral (SPD): Zbavíme povinnost platit autorské poplatky pro drobné provozovny
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Sněmovna před pár dny přehlasovala Senát a uzákonila povinnost platit autorské poplatky za reprodukovanou hudbu v restauracích, kadeřnictvích a podobných provozovnách.

SPD v Poslanecké sněmovně podpořilo senátní verzi novely autorského zákona, která byla především díky hnutí ANO a ČSSD zamítnuta. Následně jsme hlasovali pro vládní novelu, protože jsme tím chtěli pomoci zrakově postiženým. Slíbili jsme ale rovněž, že předložíme vlastní novelu, která zbaví povinnosti platit autorské poplatky drobné provozovny, restaurace, ubytovny či zdravotní zařízení. A svůj slib nyní plníme.

Nepovažujeme  za provozování rozhlasového a televizního vysílání podle § 18 odst. 3 zpřístupňování díla pacientům při poskytování zdravotních služeb ve zdravotnických zařízeních ani zpřístupňování díla v provozovnách, která nejsou provozována za účelem zpřístupnění rozhlasového a televizního vysílání. To znamená, že pokud hraje rádio u kadeřníka, v restauraci, hotelu či v nemocnici, tak tito provozovatelé nebudou muset již nic platit.

Převzato z profilu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

doc. Břetislav Rychlík byl položen dotaz

Co si myslíte o nálepkování?

Ptám se vás, protože vy jste mnohými také nálepkován. Myslíte, že to věčné nálepkování i ze strany vlády, za kterou jste kandidoval je správné a k něčemu dobré?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hanza: Krajské hygieny poměrně hlasitě volají a dávají argumenty

20:07 Senátor Hanza: Krajské hygieny poměrně hlasitě volají a dávají argumenty

Projev na 29. schůzi Senátu 9. října 2024 k zákonu o návykových látkách