Rychtařík (ANO): Ministerstvo pro místní rozvoj nezvládlo digitalizaci stavebního řízení

24.07.2024 6:23 | Monitoring

Ani po několika týdnech ostrého provozu neodstranilo Ministerstvo pro místní rozvoj závažné chyby v informačním systému stavebního řízení – ISSŘ. Louny stejně jako i jiná města bojují s aplikací, která není vyladěna na ostrý provoz.

Rychtařík (ANO): Ministerstvo pro místní rozvoj nezvládlo digitalizaci stavebního řízení
Foto: archiv MR
Popisek: Milan Rychtařík, ANO 2011

Jako starosta města Louny se ptám pana ministra Bartoše, kdo ponese odpovědnost za absolutně zpackaný projekt digitalizace stavebního řízení? Na řadu připomínek ze strany stavebního úřadu MMR ani nereaguje.

Poskytnutý manuál obsahuje funkcionality systému, které nejsou v ISSŘ přístupné. Urychlené stavební řízení není prostě možné, přestože to pan ministr Bartoš řadil jako vysokou prioritu svého resortu. Na druhou stranu jsme zavaleni nabídkami drahých školících agentur, které nás chtějí v ISSŘ naučit pracovat. Budí to opravdu dojem dobře promyšleného byznys plánu.

Nedostupnost nezbytných funkcionalit

Digitální stavební řízení trpí absencí klíčových funkcí, které jsou nezbytné pro efektivní správu a řízení stavebních projektů. Louny, tak jako pravděpodobně i jiná města v ČR, budou nadále používat IS VITA, který je alespoň lety prověřen a je funkční.

Zlost a negativní emoce stavebníků odnášejí mé kolegyně ze stavebního úřadu, které stále a dokola budou upozorňovat MMR na nefunkčnost celého systému.

Mgr. Milan Rychtařík
starosta města Louny

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr.Bc. Milan Rychtařík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…