Scheinherr (Praha sobě): Metro D už snad bez problémů

29.06.2021 14:22 | Zprávy

Komentář na facebookovém profilu k trati D pražského metra.

Scheinherr (Praha sobě): Metro D už snad bez problémů
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

METRO D SNAD UZˇ BEZ PROBLE´MU°

Ma´m pro va´s hned dveˇ skveˇle´ zpra´vy z prˇi´pravy metra D. Ministerstvo potvrdilo, že pražští u´rˇedni´ci nejsou podjati´ a mu°zˇe pokracˇovat stavebni´ rˇi´zeni´. Taky dnes rozhodl prˇedseda antimonopolni´ho u´rˇadu, zˇe jsme s Dopravní podnik hlavního města Prahy postupovali spra´vneˇ prˇi vy´beˇru zhotovitele stavby prvni´ etapy Pankra´c - Olbrachtova. Dveˇ mouchy v jeden den. Sˇkoda, zˇe to muselo zaji´t tak daleko. Zbytecˇny´mi obstrukcemi jsme prˇisˇli o rok cˇasu a Prazˇane´ o 2 - 4 miliardy jen na inflaci, protozˇe prˇi´prava musela sta´t.

Abychom si rozumneˇli - geologicky´ pru°zkum beˇzˇel na plne´ obra´tky, ale podle jednoho u´cˇastni´ka jsme pry´ nefe´roveˇ nastavili verˇejnou zaka´zku na samotnou stavbu a musel to posoudit U´rˇad pro ochranu hospoda´rˇske´ souteˇzˇe. Do te´ doby jsme nemohli vybrat vi´teˇze. Druhy´m proble´mem byla u´dajna´ podjatost vsˇech pracovni´ku° stavebni´ho u´rˇadu, kvu°li ktere´ zase nemohlo pokracˇovat stavebni´ rˇi´zeni´. Do toho Ministerstvo dopravy prvneˇ rˇeklo, zˇe nejsme podjati´, pak rozhodnuti´ zrusˇilo, a tedˇ uzˇ snad naposledy rˇeklo, zˇe podjati´ doopravdy nejsme.

Neprˇisˇli jsme s PRAHA SOBĚ na Magistrát, aby se zase dalsˇi´ cˇtyrˇi roky nic nedeˇlo. Darˇi´ se na´m posouvat kli´cˇove´ projekty, ktere´ zlepsˇi´ zˇivot Prazˇanu°m, proto meˇ pak neuveˇrˇitelneˇ frustruje, kdyzˇ se veˇci zbytecˇneˇ nehy´bou. Obzvla´sˇtˇ kdyzˇ za to mu°zˇe neˇcˇi´ zhrzenost, prˇesveˇdcˇeni´ nebo neuveˇrˇitelna´ slozˇitost cˇeske´ho u´rˇedni´ho sˇimlu. Staveˇt v Cˇeske´ republice neni´ jednoduche´. Po cesteˇ je hodneˇ nezna´my´ch, cizi´ch za´jmu°, zbytecˇny´ch komplikaci´, ale my da´l budeme pracovat pro Prazˇany. Díky všem, co se na tom podílejí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartůšek (Přísaha): Další selhání vlády. Síkela bude řešit Afriku a Latinskou Ameriku

20:05 Bartůšek (Přísaha): Další selhání vlády. Síkela bude řešit Afriku a Latinskou Ameriku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…