Schillerová (ANO): Co jsme my odmítli, Fialova vláda nadšeně přijala

20.07.2024 12:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji Green Dealu

Schillerová (ANO): Co jsme my odmítli, Fialova vláda nadšeně přijala
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Vážení přátelé, představte si, že vás nějaký džin postaví před horu peněz a řekne vám, že je smíte použít na zlepšení tohoto světa. Záleží jen na vás, jak s nimi naložíte. Jediné, co džin prozradí, že ta hora má hodnotu 88.000.000.000.000 korun neboli 88 bilionů, tedy 88 tisíc miliard. Ještě poznámka bokem, než začnete přemýšlet. Jedná se o stejnou částku, kterou my všichni v Evropě zaplatíme za „Green Deal,“ jak spočítal Evropský účetní dvůr.

Tak co? Co vás napadá, že byste s těmi penězi udělali? Já vím rovnou, co bych džinovi přikázala. Zaprvé. Rozdej je všem vědcům, kteří hledají lék proti rakovině, roztroušené skleróze a dalším zákeřným nemocem, které lidstvo trápí. Nakup jim všechno, co potřebují, a nešetři na ně. Zadruhé. Odstraň chudobu a zařiď, aby už žádné dítě nemělo nikdy hlad.

Jsem přesvědčená, že i po splnění těchto úkolů, které by zlepšily svět o tisíce procent, by džinovi ještě nějaké biliony zbyly. Jenže ti, kteří teď řídí Evropu, chtějí po džinovi něco úplně jiného. Chtějí, ať vytáhne z kapes řadových daňových poplatníků 1,5 bilionu euro a z firem 2 biliony euro, aby Evropa produkovala méně emisí. Ta Evropa, která jich už teď vyrábí jen 8 procent.

Zdá se mi, jako by až sem doléhal smích Číňanů, kteří staví uhelné elektrárny tempem dvě za týden a vyrábí třetinu všech skleníkových plynů světa. Mimo jiné i proto, aby obsloužili nás Evropany, kteří už nesmíme vyrábět věci na vlastním území, a tak je kupujeme od nich. Už před mnoha lety napsal Eurostat, že největší emise má na svědomí zboží, které k nám dovážíme.

Proč to musí takhle být? No protože poměr lidí a mimozemšťanů v Evropském parlamentu nehraje ve prospěch lidí, i když po volbách jsme tomu zase o krůček blíž. Liberálové a zelení si i tentokrát udrželi moc a během předsednictví Petra Fialy prosadili ještě mnohem, mnohem víc, než v co původně doufali.

„Děkuji ti Petře, pod tvým předsednictvím bylo schváleno impozantní množství návrhů z projektu Fit for 55,“ říká Ursula von der Leyen našemu premiérovi, který se neovládne a tetelí se štěstím z pochvaly.

Dovolte mi, přátelé, vysvětlit, co tato pochvala Fialovi znamená pro Evropu a pro Česko. Fialova vláda totiž pořád doufá, že lidi nepochopí, co se na ně chystá, a že termíny „Green Deal“ a „Fit for 55“ pro ně budou moc složité a nebudou jim věnovat pozornost. OMYL. Je to celkem snadné a mně na to stačí dva odstavce. Prosím, následujte mne.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…