Schillerová (ANO): Co jsme my odmítli, Fialova vláda nadšeně přijala

20.07.2024 12:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji Green Dealu

Schillerová (ANO): Co jsme my odmítli, Fialova vláda nadšeně přijala
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Vážení přátelé, představte si, že vás nějaký džin postaví před horu peněz a řekne vám, že je smíte použít na zlepšení tohoto světa. Záleží jen na vás, jak s nimi naložíte. Jediné, co džin prozradí, že ta hora má hodnotu 88.000.000.000.000 korun neboli 88 bilionů, tedy 88 tisíc miliard. Ještě poznámka bokem, než začnete přemýšlet. Jedná se o stejnou částku, kterou my všichni v Evropě zaplatíme za „Green Deal,“ jak spočítal Evropský účetní dvůr.

Tak co? Co vás napadá, že byste s těmi penězi udělali? Já vím rovnou, co bych džinovi přikázala. Zaprvé. Rozdej je všem vědcům, kteří hledají lék proti rakovině, roztroušené skleróze a dalším zákeřným nemocem, které lidstvo trápí. Nakup jim všechno, co potřebují, a nešetři na ně. Zadruhé. Odstraň chudobu a zařiď, aby už žádné dítě nemělo nikdy hlad.

Jsem přesvědčená, že i po splnění těchto úkolů, které by zlepšily svět o tisíce procent, by džinovi ještě nějaké biliony zbyly. Jenže ti, kteří teď řídí Evropu, chtějí po džinovi něco úplně jiného. Chtějí, ať vytáhne z kapes řadových daňových poplatníků 1,5 bilionu euro a z firem 2 biliony euro, aby Evropa produkovala méně emisí. Ta Evropa, která jich už teď vyrábí jen 8 procent.

Zdá se mi, jako by až sem doléhal smích Číňanů, kteří staví uhelné elektrárny tempem dvě za týden a vyrábí třetinu všech skleníkových plynů světa. Mimo jiné i proto, aby obsloužili nás Evropany, kteří už nesmíme vyrábět věci na vlastním území, a tak je kupujeme od nich. Už před mnoha lety napsal Eurostat, že největší emise má na svědomí zboží, které k nám dovážíme.

Proč to musí takhle být? No protože poměr lidí a mimozemšťanů v Evropském parlamentu nehraje ve prospěch lidí, i když po volbách jsme tomu zase o krůček blíž. Liberálové a zelení si i tentokrát udrželi moc a během předsednictví Petra Fialy prosadili ještě mnohem, mnohem víc, než v co původně doufali.

„Děkuji ti Petře, pod tvým předsednictvím bylo schváleno impozantní množství návrhů z projektu Fit for 55,“ říká Ursula von der Leyen našemu premiérovi, který se neovládne a tetelí se štěstím z pochvaly.

Dovolte mi, přátelé, vysvětlit, co tato pochvala Fialovi znamená pro Evropu a pro Česko. Fialova vláda totiž pořád doufá, že lidi nepochopí, co se na ně chystá, a že termíny „Green Deal“ a „Fit for 55“ pro ně budou moc složité a nebudou jim věnovat pozornost. OMYL. Je to celkem snadné a mně na to stačí dva odstavce. Prosím, následujte mne.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…