Schillerová (ANO): Myslíte, že se 31. srpna pan Fiala opravdu pochlapí?

17.08.2024 12:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k problémům s digitalizací stavebního řízení

Schillerová (ANO): Myslíte, že se 31. srpna pan Fiala opravdu pochlapí?
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Vážení přátelé, ve fabrice vypadne proud a elektrikář povídá, že ho za dva měsíce nahodí. V supermarketu skončí každý večer pokladní s mankem na kase 800 tisíc. Že to je sci-fi, říkáte? Že by se nic takového nemohlo ve skutečnosti stát? Máte pravdu, pracujícímu člověku by se to stát nemohlo.

Schválně píšu PRACUJÍCÍMU. Ve světě vysoké politiky jsou možné nepředstavitelné věci. Ministr Ivan Bartoš shodil povolování staveb po celé republice 1. července a slíbil, že 31. srpna to bude fungovat. Kvůli němu ztrácí česká ekonomika 800 milionů korun každý den. Ve funkci si hoví dál.

Kdyby byl pan Bartoš pracující, kdyby řekl šéfovi, že za dva měsíce napraví chybu, kvůli které stojí celá fabrika, víte, co by se stalo. Jenže ten jeho šéf má na dveřích měděnou tabulku s nápisem Petr Fiala. Je to člověk, který ještě nikdy nikoho za neschopnost nevyhodil. Nemůže si to ani dovolit, protože jinak by musel jako prvního vyhodit sám sebe. A pan Bartoš to moc dobře ví.

Kdyby Ivan Bartoš dělal ministra za vlády ANO, a to říkají už i komentátoři v médiích, vydržel by ve své funkci jen pár dní. Vlastně by dostal padáka ještě dřív, než by stačil zchromit stavební řízení, protože odborníci vyjadřovali svoje zděšení už půl roku předtím.

Takže teď panu řídícímu Fialovi stojí fabrika. V kantýně potká elektrikáře Bartoše a ptá se ho, jestli by nešlo nahodit aspoň něco. „Po obědě se na to podívám,“ slibuje Bartoš a po víc než měsíci přichází s velkým balíkem oprav. Česká televize z toho dokonce udělá hlavní zprávu dne.

A teď si představte, že česká města a obce jsou jako oddělení téhle velké fabriky a přečtěte si, co hlásí po slavné Bartošově opravě:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…