Schillerová (ANO): Pane poslanče, vy nejste ten, kdo nám má říkat, kde je pravda!

21.06.2024 15:14 | Zprávy

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 21. června 2024 k projednávání zásahu proti střelci na FF UK bezpečnostním výborem sněmovny - reakce na projev poslance Letochy

Schillerová (ANO): Pane poslanče, vy nejste ten, kdo nám má říkat, kde je pravda!
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Tak, děkuji za slovo, paní místopředsedkyně.

Pane místopředsedo klubu, pane poslanče Letocho, já jsem si tady rychle udělala poradu se svými kolegy, kteří jsou členy bezpečnostního výboru, samozřejmě jenom o věcech, o kterých mluvit mohli, to je jasné. A upozornili mě na to, že jste tady uvedl, prostřednictvím paní místopředsedkyní, celou řadu zavádějících a neúplných informací, to znamená, které podle vás zazněly, podle mých kolegů nezazněly včera na výboru.

Tak já samozřejmě rozumím, že musíte, prostřednictvím paní místopředsedkyně, hájit tady pana ministra, ale při vší úctě k vám, vy nejste ani ministr vnitra, vy nejste ani policejní prezident, ani ten řídící operační důstojník. To není nic proti vám, na tom se určitě shodneme, prostřednictvím paní místopředsedkyně, byť by to bylo jediné, na čem se v tuto chvíli shodneme.

No, včera mít ctění kolegové, členové bezpečnostního výboru, poslanci za hnutí ANO, navrhli několik bodů usnesení, o kterých jste hlasovali. A navrhli i to, aby právě byla poskytnuta zpráva, ta odčerněná, o které jste mluvil, aby byl poskytnut záznam a tak dále. Proč jste to nepodpořili? Proč jste nehlasovali pro to usnesení? Co na něm bylo konfliktního? Proč jste nezvedli ruku? Všichni jste hlasovali proti!

A jestli je podle vás, pane poslanče, pane místopředsedo klubu, prostřednictvím paní místopředsedkyně, jestli je podle vás všechno tak v pořádku, tak zalité sluncem, to bych si netroufla tedy ani s obrovskou mírou pokory něco takového tvrdit na vašem místě, prostřednictvím paní místopředsedkyně, tak se přece nebudete bránit zřízení té vyšetřovací komise.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

8:09 Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

Aby obrana naší země fungovala tak, jak má, generál Karel Řehka a ministryně obrany Jana Černochová …