Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích osmý: Nezajištění dostupného bydlení pro mladé r

20.09.2022 10:06

Všichni komunální politici vědí, že jedním z největších problémů Uherského Hradiště, je odchod mladých spoluobčanů z města. A základní příčinou je nedostupné bydlení a vysoké nájmy. A zástupci občanů dělají, že se jich to netýká a nekonají.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích osmý: Nezajištění dostupného bydlení pro mladé r
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Město ví, že obrovským problémem je snižování počtu obyvatel Uherského Hradiště. Tím městský rozpočet přichází o peníze v rámci RUD. Zároveň město výrazně stárne, protože odcházejí zejména mladí lidé či mladé rodiny. A hlavním důvodem je finančně nedostupné bydlení a vysoké ceny nájmů.

Pravicová radniční koalice dělá mrtvého brouka, jakoby ani neměla zájem situaci řešit. Pravice spoléhá pouze na privátní developery. Přitom se nabízí vytvoření stavebního družstva s podílem města nebo přímo výstavby městských nájemních bytů s podporou ze státního rozpočtu.

Připomínám, že v době působení ČSSD na radnici v letech 2002 až 2006, jsme si vyzkoušeli vznik stavebního družstva, tak jako jsme vytvořili desítky sociálních bytů, umožnili jsme využití výstavby bytových jednotek v rámci revitalizace bývalých kasáren a provedli rekonstrukci školy ve Véskách na azylové byty pro matky s dětmi. Řešení existují, ale chce to odvahu a chuť něco vůbec řešit.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.