Seďa (SOCDEM): Kdo tlačil ZEVO v uherskohradišťském CTZ

07.08.2024 19:06 | Monitoring

Mohu rozumět tomu, že se situace po ekonomických sankcích a odchodu od levného plynu změnila. Nicméně nejde pouze o kalkulaci cen, ale i o kvalitu životního prostředí. A to podporovatelé ZEVO nechtěli pochopit a usilovali toliko o co největší zisk.

Seďa (SOCDEM): Kdo tlačil ZEVO v uherskohradišťském CTZ
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Dnes, kdy vedení CTZ mění „za pochodu“ plán modernizace spalování a po zavedení plynu a kogenerace uvažuje o opuštění ZEVO a jeho nahrazení průmyslovými tepelnými čerpadly, se ozývají „pochvalné“ hlasy. Přitom tytéž hlasy ještě nedávno schvalovaly plánovanou modernizaci CTZ.

To, že současná vláda pod tlakem EU změnila dodavatele plynu a tím způsobila i jeho zdražení, není hlavním důvodem k opuštění ZEVO. Tím hlavním důvodem je odpor veřejnosti ke zhoršení kvality životního prostředí ke spalování komunálního odpadu, který by se svážel do našeho města. Byla to opoziční sociální demokracie, která jako první a od samého počátku byla proti spalování komunálního odpadu v CTZ, tudíž byla proti drahému ZEVO v CTZ. Dnes sice nemáme svého zástupce v městském zastupitelstvu a nemáme přístup do Zpravodaje města, ale to neznamená, že se o dění v našem městě nezajímáme a že nebudeme kritičtí k rozhodování současné pravicové koalice.

Určitě vítáme snahu vedení CTZ o zrušení projektu ZEVO, na straně druhé podporujeme taková řešení, které nebudou zatěžovat životní prostředí a zároveň budou cenové příznivé pro občany města. Škoda jen peněz, které byly použity pro projekt ZEVO i k jeho oponentnímu posudku, který byl „účelově“ zadán pro podporu ZEVO v CTZ. Jako by bylo předem rozhodnuto, co je pro zisk CTZ nejlepší.

Je třeba, aby se občané města více zajímali, kam mizí peníze z jejich daní. Které investice jsou pro současné vedení radnice důležité a které tolik potřebné investice odkládají. Nebo dokonce vůbec neřeší tolik potřebné investice zabezpečující snížení dopravní zátěže, finančně dostupné bydlení pro mladé rodiny či seniory a konečně vyřešení nedostatek parkovacích míst na sídlištích. Zároveň jdou velmi malé investice do revitalizace vodních ploch a do výsadby nových parků a zeleně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

23:08 Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

Senátní volby 2024 jsou dokonalým prostředkem k vyjádření vašeho postoje. Nedílnou součástí Senátu Č…