Seďa (SOCDEM): To není dobrá politika pro budoucnost naší země

16.08.2024 18:09 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k modelu reforem ekonomického poradce prezidenta Davida Marka

Seďa (SOCDEM): To není dobrá politika pro budoucnost naší země
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Ekonomický poradce pana prezidenta kritizoval naše vlády a politiky, že nejsou odvážní v reformách. Zároveń představil svůj "model" reforem. jako sociální demokrat s jeho modelem nemohu souhlasit, protože by opět snížil životní úroveň našich občanů a nadále by podporoval globální kapitalismus a neo-liberalismus. Pouze se ptám, proč takový poradce radí naší hlavě státu, když prezident chtěl být prezidentem všech občanů České republiky.

Můj model reforem je kromě snížení byrokracie (s tím se s panem ekonomem shodnu), daňová reforma ve prospěch zaměstnanců se zavedením skutečného progresivního zdanění, boj proti šedé ekonomice a vyvádění zisků z naší země, podpora hi-tech technologií, vývoje a výzkumu a zvýšení mezd a důchodů.

Pan ekonom totiž pozapomněl, že na růstu HDP se podílí výraznou měrou i spotřeba domácností, a pokud bychom šli cestou zvyšování nepřímých daní, pak by ceny potravin a zboží pouze rostly. A tím i tolik obávaná inflace, která v průběhu tří let znehodnotila příjmy i úspory o 40 procent. To není dobrá politika pro budoucnost naší země.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.