Sehnalová (SOCDEM): Zlínský kraj navýšil stipendia pro budoucí zdravotníky

04.06.2024 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajské podpoře budoucích zdravotníků během studia

Sehnalová (SOCDEM): Zlínský kraj navýšil stipendia pro budoucí zdravotníky
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Olga Sehnalová

Zlínský kraj podporuje stipendii budoucí zdravotníky během studií jak u lékařských, tak nelékařských oborů. Od letošního roku jsme zvedli částky stipendií a u lékařských oborů jsme o rok prodloužili i délku, po kterou mohou studenti stipendium čerpat.

Rada Zlínského kraje schválila nové parametry krajského stipendijního programu pro budoucí zdravotníky. Nově kraj navýšil jednak částky stipendií, ze dvou na tři roky se prodlužuje také doba, po kterou stipendia mohou studenti lékařských fakult během studii pobírat.

Stipendijní program se týká jak lékařských, tak nelékařských zdravotnických oborů. Zlínský kraj tak podporuje studenty během studií, ti pak následně nastupují do nemocnic Zlínského kraje, kde zůstávají pracovat po dobu, která je daná podmínkami stipendijního programu.

„Jsem ráda, že krajský stipendijní program si v posledních letech získává u studentů stále vetší oblibu, věřím, že je to i významný zdroj pomoci během studií, která nejsou levná. Stipendijní program využívají více i nemocnice, které tak mohou počítat s pomocí kraje pro své náborové aktivity pro získaní budoucích zaměstnanců. Vyšší částky stipendií se týkají i nelékařských oborů, právě v reakci na poptávku jak po diplomovaných všeobecných sestrách, tak i například po radiologických asistentech, kde jsme zohlednili také to, že musí za vzdělaním zatím dojíždět mimo Zlínský kraj,” uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.

Podrobné informace ke krajským stipendijním programům lékařských i nelékařských oborů včetně podmínek a částek naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Rozpočet na výzkum bude oproti posledním dvěma rokům navýšen

18:05 Ministr Ženíšek: Rozpočet na výzkum bude oproti posledním dvěma rokům navýšen

V pátek 28. června 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo pravidelné zasedání Rady pro výzkum, výv…