Senátor Hilšer: Novinky a jejich lež. Celou záležitost budu řešit právní cestou

04.07.2024 12:05 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k článku serveru Novinky s titulkem ,Hilšer získal fíglem ze Senátu o 5 milionů korun víc. Čerpat chce dál'.

Senátor Hilšer: Novinky a jejich lež. Celou záležitost budu řešit právní cestou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer vyvrátil zvěsti o odstoupení z boje o Hrad. Apeloval také na to, aby občané nevolili zlo

Vážím si novinářské práce a opravdu nerad se proti ní ohrazuji. Chápu i všelijaké zkratky a zjednodušení. Ale všechno má své meze.

Novinářka Karolína Brodníčková z redakce Novinky.cz napsala článek, který obsahuje nepravdivé a zavádějící informace. Jinými slovy, paní Brodníčková bohužel lže. Lhaní může být způsob, jak bez námahy vyrobit “šťavnatý” článek.

V době, kdy se Česko potýká s dezinformacemi, by redakce jednoho z nejčtenějších zpravodajských webů měla dodržovat aspoň základní úroveň profesionality a novinářské etiky. Dezinformace jsou společensky nebezpečné. A je třeba se proti nim důrazně bránit. 

Na upozornění na závažné nesrovnalosti v článku redakce nereagovala. Novinářka arogantně odmítla lživý článek stáhnout. Přitom nenápadně, bez upozornění pro čtenáře, jednu lež v článku poopravila. Na mou žádost o zveřejnění odpovědi, na kterou mám podle zákona právo, nereagovala.

Ze stylu článku, některých výrazů a množství lží je patrné, že cílem nebylo informovat, ale vyvolat pocit, že se dopouštím něčeho nekalého a nemorálního. Protože pravý opak je pravdou, budu řešit celou záležitost právní cestou.

Dopodrobna opravuji nepravdivá tvrzení v článku na blogu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jedna věc je jistá. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusespartyza8 , 04.07.2024 12:33:57
.... přidaná hodnotě parazita Hilsera je čistá NULA. Mlčeti zlato.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

22:12 Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novému úřadu pod Úřadem vlády.