Senátor Hraba: Pro špatné zákony nikdy ruku nezvedám

30.08.2024 12:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obhajobě senátorského mandátu v nadcházejících volbách

Senátor Hraba: Pro špatné zákony nikdy ruku nezvedám
Foto: Archiv
Popisek: Senátor Zdeněk Hraba

Jsem jedním z těch, kteří mají rádi matematiku. To se přiznám dobrovolně. Ale vážně. Chtěl bych se vám, přátelé, trošku víc představit.

Po gymnáziu u nás v Říčanech jsem vystudoval Právnickou fakultu UK (kde jsem také pak čtrnáct let přednášel) a Vysokou školu ekonomickou v Praze. Právní a ekonomické vzdělání mi v Senátu velmi pomáhá orientovat se v často nepřehledných návrzích zákonů, které projednáváme. Dokážu ale zákon nejen přečíst, ale umím návrh zákona i napsat.

A hlavně přesně vím, jak který zákon ovlivní životy lidí. Díky dvacetileté praxi advokáta mám tak nespočet zkušeností s praktickým používáním právních předpisů. Nejsem žádný teoretik, ale mám zkrátka důležitou zkušenost s “životem” přijatých právních norem.

Co se mi ale v práci senátora také hodí, to jsou zkušenosti, které jsem získal během čtrnácti let působení v městském zastupitelstvu a za dva roky, kdy jsem byl zastupitelem našeho Středočeského kraje. I z těchto důvodů prostě nikdy pro špatné zákony ruku nezvedám. A nezvednu. Protože moc dobře vím, jakou paseku mohou takové předpisy napáchat…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Benešík (KDU-ČSL): Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

18:01 Benešík (KDU-ČSL): Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do kraje.