Senátor Valenta: Naučme děti nedělat dluhy

03.04.2018 22:35 | Zprávy

Komentář na facebookovém profilu k finanční gramotnosti

Senátor Valenta: Naučme děti nedělat dluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

S finanční gramotností se musí začít už ve školách. Docela mne děsí aktuální statistiky, které mluví o tom, že až polovina dětí nedokáže hospodařit se svým kapesným a vzniklou situaci řeší půjčkou. Podle mého soudu bychom právě naše děti měli v rodinách i školách učit k hospodárnosti a vychovat v nich správné návyky při řešení svých financí. Děti, které se nenaučí v dětství vážit si hodnoty peněz, ale také si nezvyknou na to, že bezhlavě si stále dokola půjčovat je prostě špatně a že to může vést k vážným situacím, pak mohou v dospělosti prožít spoustu zbytečných problémů. Určitě se budu zasazovat o to, aby právě finanční gramotnost a základní principy hospodaření s penězi se promítly do školních rozvrhů. Jestli děti učíme ve škole také to, jak správně pečovat o své zdraví, tak je třeba, abychom jim pomohli naučit se pečovat o své peníze. Jedině tak se v budoucnosti nedočkáme dalšího rozmachu exekucí, osobních bankrotů, apod.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Senát má hájit zájmy občanů

4:28 Vanka (ANO): Senát má hájit zájmy občanů

Uvědomujete si, že když má senátor 30 % absenci a 70% docházku, není v práci téměř dva roky ze šesti…