Na malé podnikatele se valí jeden legislativní nesmysl za druhým. Ať už jde o šikanu v podobě EET a s ní spojené bonzáctví, nebo třeba zákaz kouření v hospodách, restauracích a barech. Své řemeslo tak už kvůli nesmyslným restrikcím, příkazům, zákazům a nařízením i hrozbám vysokých pokut věší na hřebík nejen hospodští a provozovatelé barů či restaurací, ale končí také spousta malých, převážně vesnických obchůdků a drobných řemeslníků.
Teď k nim, jak se zdá, začnou pomalu přibývat i provozovatelé vinoték. Kvůli novele vinařského zákona totiž musí investovat do nových technologií na sudová vína a bohužel tak navýšit prodejní ceny spotřebitelům. Zákon totiž přikazuje, jakým způsobem se musí sudové víno prodávat.
Nejschůdnější cestou je pro ně takzvaný bag-in-box. Drobní vinaři se shodují v tom, že vinařský zákon nic nepřináší, jen komplikuje život prodejcům i vinařům. Naopak v konečném důsledku podporuje velké řetězce, prodávající láhvová vína.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV