Senátor Wagenknecht: Hospodárnost České muniční iniciativy nebyla projednána

15.08.2024 11:17 | Monitoring

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o vyřazení zprávy o hospodárnosti České muniční iniciativy z programu jednání senátní Komise pro dohled nad veřejnými prostředky

Senátor Wagenknecht: Hospodárnost České muniční iniciativy nebyla projednána
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Lukáš Wagenknecht

Česká muniční iniciativa je skvělý projekt, kdy se české straně podařilo získat významné prostředky na podporu Ukrajiny proti ruské agresi. Bohužel, české úřady neumějí nakupovat za výhodnější ceny, což vede k tomu, že ukrajinská armáda dostává o desítky tisíc nábojů méně, než by měla.

Na úterním jednání senátní Komise pro dohled nad veřejnými prostředky jsem chtěl otevřít důležité téma těchto nehospodárných nákupů. Někteří kolegové však tento bod hlasováním vyřadili z programu. Zdůrazňuji, že žádná z informací, které jsem chtěl projednat, není v režimu utajovaných skutečností. Všechny zásadní informace mi byly potvrzeny ze strany ukrajinských autorit.

Velice mě mrzí, že takto zásadní věc neproběhla debatou. Něco podobného jsem ještě nezažil. Abych předešel dezinterpretaci a dezinformacím ohledně zjištění skutečností, poskytuji veřejnosti k posouzení kompletní zprávu.

Více si k tomu můžete přečíst na mém webu ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…