Šichtařová (Svobodní): O morálním relativismu

29.07.2024 21:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k principu nepřítel mého nepřítele je automatiky mým přítelem.

Šichtařová (Svobodní): O morálním relativismu
Foto: archiv
Popisek: Markéta Šichtařová

O morálním relativismu

Je častým omylem domnívat se, že nepřítel mého nepřítele je automatiky mým přítelem. Dám vám extrémní příklad, na kterém pochopíte, o čem mluvím: Když Roosevelt spolu se Stalinem bojovali proti Hitlerovi, měli sice stejného nepřítele, ale rozhodně se nedalo říci, by byli vzájemně přátelé. Ve skutečnosti obě ideologie, fašistická i komunistická, byly zrůdné a měli za sebou mrtvé. Tento příklad je jistě extrémní, ale dobře ukazuje, že neplatí a nesmí platit, že automaticky nepřítel mého nepřítele je mým přítelem. Několika komunisty jsem včera byla vyzvána ke spolupráci, protože údajně máme společného nepřítele pětikoalici. Tak tedy budiž jasně řečeno, že jakýkoliv morální relativismus odmítám. Odmítám nahrazení rudozelené ideologie rudou ideologií. Každá levicová totalita je zlo. Bez ohledu na barvu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Červíček (ODS): Mobilní ordinace je nesmysl

18:12 Červíček (ODS): Mobilní ordinace je nesmysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mobilním ambulancím.