Šimral (Piráti): Praha podporuje inovační akce

31.08.2022 17:28 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy dnes odsouhlasila poskytnutí dotací a zajištění licencí umožňujících přístup středních a vysokých škol na akce Týden inovací 2022, Disraptors Summit 2022 a Future Port Youth 2022. Celkem se jedná o finanční podporu ve výši necelých 6 milionů korun.

Šimral (Piráti): Praha podporuje inovační akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

„Podporou těchto inovačních akcí naplňujeme městskou politiku začínajících podnikatelů a startupů. Chceme tím povzbudit podnikavost i u studentů středních škol a tím jim dát konkurenční výhodu v současném ekonomickém, sociálním a kulturním prostředí determinovaném inovacemi. Jedná se o akce, které jsou svým charakterem a rozsahem zcela výjimečné a ze strany Prahy dlouhodobě podporované. Naší snahou je neustále rozšiřovat povědomí o Praze jako kolébce inovativních nápadů, postupů a dosáhnout propojení mezi pražskými a zahraničními inovátory,” řekl pražský radní pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání Vít Šimral.

Týden inovací je již tradičně nejrozsáhlejší událostí k inovacím v Praze. Letošní ročník bude usilovat o zapojení co nejvíce žáků pražských středních škol s cílem přiblížit jim klíčová témata ze světa nejnovějších technologií, naučit je kreativně, inovativně a kriticky přemýšlet a rozvíjet tak klíčové dovednosti pro jejich budoucí pracovní uplatnění. Žáci budou mít vstup na semináře, inovační veletrh i inovační konferenci. Cílem Týdne inovací je zároveň prezentovat širší veřejnosti nejzajímavější inovace, které se v Praze vyvinuly. Letos se jedná už o 7. ročník akce, která se uskuteční od 10. do 17. října.

Disraptors Summit 2022 je evropská startupová platforma, která jednou ročně pořádá evropské kontinentální finále celosvětové soutěže spojené s mezinárodní konferencí. Jedná se o další ročník akce navazující na úspěšný Startup World Cup & Summit. Akce je zaměřena na inovativní mladé projekty, investorské subjekty a svět komerčních firem. Během celé akce se konají workshopy, startup pitche, diskuse a prezentace se zajímavými řečníky, obchodníky, investory a mentory v této oblasti. Součástí je také veletrh inovativních firem a také finále startupové soutěže pražských středních škol.

Future Port Youth 2022 je koncipován jako mezinárodní hybridní akce se špičkovými řečníky z celého světa, kteří se pravidelně účastní prestižních konferencí. Akce je zaměřena na studenty a učitele středních a vysokých škol v Česku i po Evropě. Mezi řečníky se objevují mladí inovátoři i zavedení lídři ve svých oborech, kteří dokážou studenty inspirovat a nadchnout

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.