Sláma (Trikolora): Kam bude kráčet Česko a jaké problémy je třeba řešit

22.10.2024 16:21 | Monitoring

V médiích, v kuloárech se spekuluje, jak dopadnou volby, jaká bude asi bude vláda, jaká bude opozice, již méně co je třeba udělat, v jakém stavu se vlastně naše země nachází a kam dál.

Sláma (Trikolora): Kam bude kráčet Česko a jaké problémy je třeba řešit
Foto: Archiv JS
Popisek: Místopředseda Trikolory Josef Sláma

To, že stav republiky není hitparáda, že tu vládne ta nejhorší vláda, bylo řečeno mnohokrát. Pojďme si v krátkosti nastínit skutečnost, či lépe řečeno palčivé problémy doby.

První problém - rozpočet. Dynamika, jakým se navyšuje státní rozpočet, je alarmující, nejen to, řekl bych přímo poškozující naši budoucnost. Bez jasného ekonomického programu a jasného sdělení škrtů to nepůjde. Respektive nelze věřit nikomu, kdo chce tento problém přejít a promlčet.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 17262 lidí

Jak jsem mnohokrát psal, jednodušší daně, konec nejméně třetiny státní správy, radikální snížení spotřebních daní, odplevelení od regulace, ale i oproštění od zbytečných výdajů státu včetně nezbytnosti daňové reformy je cesta.

Problém druhý svoboda. Deficit svobody je patrný a znatelný. Já mám svobodu slova, ale i volby, v tom širším slova smyslu jako alfu a omegu svého náhledu na svět a společnost. Mnoho mých prohlášení a článků se zabývá protikuřáckým zákonem, on je totiž učebnicovou ukázkou, jak ničit svobodu a zašlápnout svobodu volby. Ale problém svobody jednotlivce je samozřejmě mnohem širší a hlubší.

Pokud se budeme zabývat svobodou slova i politickou, tak bohužel nežijeme v tak svobodné zemi, jak by se mohlo zdát. Oponenti dnešního mainstreamu jsou nálepkováni, ostrakizováni, zastrašováni atd. Kdybych to zjednodušil až na dřeň, pokud to někdo myslí se svobodou vážně, musí v první řadě chytnout lidi typu Foltýna a hnát je rychlým krokem od Strakovky pryč.

Čeká nás jistě změna, jaká bude a je čistě na nás. Nenechme si věšet buliky na nos, naivita nás může jedině poškodit. Směrování zahraniční politiky, jasné definování veřejných statků či sociální politika zas příště.

Josef Sláma

  • Trikolora
  • Místopředseda Trikolory
  • zastupitel měst. části

Článek byl převzat z Profilu Josef Sláma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

SPD nebo Piráti

Kdo je pro vás přijatelnější partner? Přijde mi, že byste radši spolupracovali se SPD než s Piráty, je to tak? A proč je tak důležité, kdo má nebo nemá ve sněmovně post místopředsedy, k čemu nám lidem tato funkce je?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Juchelka (ANO): Česku hrozí, že přijde o devět miliard z Národního plánu obnovy

20:07 Juchelka (ANO): Česku hrozí, že přijde o devět miliard z Národního plánu obnovy

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 22. října 2024 k čerpání finančních prostředků z Národního…