Sláma (Trikolora): Zásadním tématem je občan a jeho peněženka

05.08.2024 6:23 | Monitoring

Fialova vláda absolutně selhává v oblasti hospodářské, naše ekonomika stagnuje, daně se zvyšují, občan je zahlcen byrokracií.

Sláma (Trikolora): Zásadním tématem je občan a jeho peněženka
Foto: Archiv JS
Popisek: Místopředseda Trikolory Josef Sláma

Je třeba přestat se bát mocných lobby a navrhnout zjednodušení daní - nejlépe rovnou daň. Spotřební daně přizpůsobit Lafferově křivce a reáliím otevřených hranic a možnosti nákupů za nižší ceny za hranicemi, takže radikální snížení.

Sociální systém musí být štíhlý, jednoduchý a efektivní, začal bych znovu vtahovat do diskuse zavedení tzv. negativní daně z příjmu. To nemluvím o dani z nemovitostí, jejíž výše se stala nemravnou.

Již slyším, že to přinese nižší příjem do rozpočtu, nejsem si tím jistý. Ale samozřejmě jsem zastáncem výrazných změn ve státní správě, a to říkám otevřeně. Škrtat pracovní místa a celé úřady je nezbytné a je to třeba umět říci nahlas.

Chcete mít daňové přiznání hotové za pár minut, nechcete platit nesmysly za nemovitost. Nechcete buzeraci a šikanu úřadů, nechce se vám jezdit do Polska pro cigarety a raději si je chcete koupit o šedesát korun levněji na rohu kousek od domu

Dalším tématem jsou jistě ceny energií, věřte, že řešení existují. Respektuji, že jsou i další témata, ale občan a jeho peněženka je téma základní a zásadní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Josef Sláma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

22:14 Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Senátu na Praze 4.