Solařová (ANO): 50 milionů korun za energie na sportoviště. Šlo by ušetřit

07.08.2024 6:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zlínským sportovištím.

Solařová (ANO): 50 milionů korun za energie na sportoviště. Šlo by ušetřit
Foto: Archiv Ivany Solařové
Popisek: Ivana Solařová

Jak efektivně spravovat naše městská sportoviště? Inspirovali jsme se například v Brně, kde Společnost STAREZ – SPORT, a.s., založená městem, už od roku 2004 úspěšně spravuje a provozuje 18 sportovních zařízení na území Brna. A město Znojmo jich má téměř dvě desítky.

Duchovním otcem myšlenky je náš koaliční zastupitel Květoslav Svoboda. Připravili jsme koncept vzniku samostatné městské společnosti, která by všechna sportoviště zastřešovala a provozovala a která by zajišťovala především veřejnou službu v oblasti sportovního vyžití na našich městských sportovištích.

Jednou z hlavních výhod tohoto řešení je možnost odpočtu DPH, což nám umožní efektivněji využívat finanční prostředky, další výhodou je lepší využití dotačních titulů, které nám umožní lépe využívat dostupné dotace na sportovní projekty.

Efektivní správa nákladů na energie, tedy energetický management, nám pomůže lépe řídit náklady na provoz sportovišť. Jen pro informaci, za poslední čtyři roky město zaplatilo na nákladech za energie za znojemská sportoviště přes 50 milionů korun a do oprav bylo investováno bezmála 7 milionů korun.

Toto řešení přinese kvalitnější a efektivnější správu našich sportovišť, což bude ku prospěchu nás všech a znojemského sportu jako celku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace

20:11 Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace

Příspěvek 450 tisíc korun na rekonstrukci ordinace psychiatrie a vylepšení jejího vybavení schválili…