Možná proto ani žádný takový díl kuchařské reality show z nemocničního prostředí nikdy nevznikne, kuchyně v nemocnicích a kuchyně v soukromých restauracích se co do podmínek jednoduše srovnávat nedají. Na druhou stranu ona zakořeněná představa široké veřejnosti, že v českých nemocnicích se nedá bez úhony najíst a při delší hospitalizaci je dobré pověřit někoho s příbuzenstva propašováním bůčku a jitrnic na pacientský pokoj, je dle mého názoru i názoru kontrolorů – hygieniků mylná.
V květnu tohoto roku jsme na ministerstvu zdravotnictví pověřili hygieniky první plošnější kontrolou nemocniční stravy v českých nemocnicích, porodnicích či domovech pro seniory. Pilotní kontrola se týkala 111 zařízení a závěry hovořily o tom, že v některých porodnicích je jídlo málo pestré a obsahuje špatný poměr živin. Zjištěny byly také další individuální nedostatky. Individuální, nikoliv plošné, a nedostatky, nikoliv selhání.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV