Trikolora: Nové aranžmá, jak poddajného plastelínového ministra zachovat

02.10.2024 13:02 | Monitoring

Z bláta do louže nebo z louže pod okap. Přesně tak se dá definovat onen kosmetický posun, který nastává vyhozením/odchodem Pirátů z Fialovy vlády. Na podstatě Fialova kabinetu se tím prakticky nemění vůbec nic. Ostatně potvrzuje to i další naznačený postup.

Trikolora: Nové aranžmá, jak poddajného plastelínového ministra zachovat
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Na post odcházejícího ministra pro legislativu Šalomouna nenastoupí nikdo. Z toho lze vyvozovat jediné. V čele legislativní rady vlády asi není žádný speciální ministr potřeba. Postačí tradiční ministr spravedlnosti. Samozřejmě se pak nabízí otázka, proč tam tedy někdo v roli ministra bez portfeje, rozuměj bez ministerstva, až doteď tři roky seděl?

Podobná komedie nastává s ministrem zahraničí Lipavským. Nedovzdělaný bejby-ministr, kterého prezident Zeman původně vůbec nechtěl jmenovat, je zřejmě najednou nepostradatelnou diplomatickou hvězdou, neboť dle komických výroků vládních politiků by se s jeho odchodem zřejmě zřítila naše zahraniční politika. A tak se urychleně vymýšlí nové aranžmá, jak poddajného plastelínového ministra zachovat. Jedinou Lipavského „kvalifikací“ pro výkon funkce ministra bylo, že byl pirát. Nyní tady asi má být jeho jedinou „kvalifikací“, že už pirát není. Zajímavé!

Ministra Bartoše premiér Fiala do posledního dechu hájil, aby jej najednou – až po volbách – odvolal. Předtím si s ním ještě dal osobní schůzku, na které mu ale nic neřekl. Jen mu pak brnknul. Strašné!

Fialova vláda by byla drahá i zadarmo. Ona ale není zadarmo. Její amatérismus nás, daňové poplatníky, naopak den co den stojí miliony. Už toho opravdu bylo dost. Jediným správným řešením je odchod celé Fialovy vlády a vypsání předčasných voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Rozpočet rozvojové pomoci ve finále končí v trubkách na palestinské rakety

15:06 Kolář (TOP 09): Rozpočet rozvojové pomoci ve finále končí v trubkách na palestinské rakety

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozvojové pomoci EU.