Trikolora: Politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne

22.06.2024 8:05 | Tisková zpráva

Stanovisko k přijetí korespondenční volby

Trikolora: Politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Kdyby vláda Petra Fialy prosadila korespondenční volbu ze zahraničí v řádném legislativním procesu a kdyby tato novela volebního zákona vstoupila v platnost až po nadcházejících sněmovních volbách, argumenty proti by se hledaly mnohem obtížněji. Jenže pětikoalice protlačila korespondenční volbu, respektive změnu jednoho z nejdůležitějších zákonů, na sílu jako pouhý poslanecký návrh a ještě k tomu za cenu porušení jednacího řádu sněmovny.

Anketa

Věříte státním institucím České republiky?

hlasovalo: 20076 lidí

Nemluvě o tom, že ji prosadila za situace, kdy preference dvou z pěti koaličních stran se nacházejí pod pětiprocentním limitem pro vstup do poslanecké sněmovny a preference dalších dvou pouze kousek nad.

Účelovost tohoto kroku v podobě evidentní pětikoaliční snahy vylepšit si trochu příští volební skóre hlasy od občanů, kteří na našem území nepobývají, a to nejen za cenu popření rovnosti, přímosti a tajnosti voleb, ale přímo za cenu nabourání dosavadní důvěry občanů v poctivost českého volebního systému, nelze označit jinak než jako politický zločin.

Petře Fialo (ODS), Víte Rakušane (STAN), Markéto Pekarová Adamová (TOP09), Mariane Jurečko (KDU-ČSL) a Ivane Bartoši (Piráti), tahle politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne. Občané vám za tuhle nepoctivou hru a účelově zmrzačený volební zákon vystaví účet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Chceme zavést například i rozšíření ošetřovného pro stanovené skupiny pojištěnců

23:08 Ministr Jurečka: Chceme zavést například i rozšíření ošetřovného pro stanovené skupiny pojištěnců

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 28. června 2024 k zákonu o nemocenském pojištění