Trikolora: Politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne

22.06.2024 8:05 | Tisková zpráva

Stanovisko k přijetí korespondenční volby

Trikolora: Politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Kdyby vláda Petra Fialy prosadila korespondenční volbu ze zahraničí v řádném legislativním procesu a kdyby tato novela volebního zákona vstoupila v platnost až po nadcházejících sněmovních volbách, argumenty proti by se hledaly mnohem obtížněji. Jenže pětikoalice protlačila korespondenční volbu, respektive změnu jednoho z nejdůležitějších zákonů, na sílu jako pouhý poslanecký návrh a ještě k tomu za cenu porušení jednacího řádu sněmovny.

Nemluvě o tom, že ji prosadila za situace, kdy preference dvou z pěti koaličních stran se nacházejí pod pětiprocentním limitem pro vstup do poslanecké sněmovny a preference dalších dvou pouze kousek nad.

Účelovost tohoto kroku v podobě evidentní pětikoaliční snahy vylepšit si trochu příští volební skóre hlasy od občanů, kteří na našem území nepobývají, a to nejen za cenu popření rovnosti, přímosti a tajnosti voleb, ale přímo za cenu nabourání dosavadní důvěry občanů v poctivost českého volebního systému, nelze označit jinak než jako politický zločin.

Petře Fialo (ODS), Víte Rakušane (STAN), Markéto Pekarová Adamová (TOP09), Mariane Jurečko (KDU-ČSL) a Ivane Bartoši (Piráti), tahle politická zvůle a mocenská arogance vás dostihne. Občané vám za tuhle nepoctivou hru a účelově zmrzačený volební zákon vystaví účet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

8:09 Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

Aby obrana naší země fungovala tak, jak má, generál Karel Řehka a ministryně obrany Jana Černochová …