Andaluské gaspacho, valencijskou paellu, pomeranč s olivovým olejem a spoustu jiných španělských národních pochutin spolu s bohatým programem připravili žáci Střední odborné školy v Liberci. Škola se tak zapojila do projektu Asociace školních jídelen ČR s názvem Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách. Akci ve čtvrtek 22. února přijel podpořit i velvyslanec Španělska v České republice Pedro Calvo-Sotelo Ibaňéz-Martín.
Cílem projektu je představit žákům a studentům českých škol španělskou gastronomii, ale také Španělsko jako zemi s bohatou historií, kulturními tradicemi a zajímavými místy pro cestovní ruch, zemi, s níž pojí Českou republiku nejrůznější vzájemné vazby. V rámci akce připravují v určitý den školní jídelny několika desítek základních a středních škol z celé republiky typické španělské pokrmy a výuka se zaměřuje na poznání Španělska a předání informací o této pro mnohé žáky neznámé zemi.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV