Udženija (ODS): Pražští zastupitelé schválili vyhlášení podpory sociálních služeb

15.09.2024 18:05 | Monitoring

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo vyhlášení Programu podpory registrovaných sociálních služeb. Jednotliví poskytovatelé sociálních služeb na území Prahy se tak mohou přihlásit o podporu.

Udženija (ODS): Pražští zastupitelé schválili vyhlášení podpory sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Žádat mohou skrze internetovou aplikaci OK služby – Poskytovatel. Dotace je určena k financování běžných výdajů. Lhůta pro podání žádosti je od 17. října do 8. listopadu 2024 včetně.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7489 lidí

„Vyhlášený program podpory se týká našich neziskových organizací na území hlavního města Prahy, organizací zřizovaných městskými částmi a dalších poskytovatelů sociálních služeb, které spolu tvoří krajskou síť sociálních služeb, která pomáhá lidem na území Prahy překonávat životní obtíže a nesnáze. Od dětí a mladistvých v problémech, přes zdravotně postižené osoby s potřebou pomoci, lidi zatížené dluhovou pastí, seniory s potřebou péče, oběti trestné činnosti nebo domácího násilí, až po lidi bez domova,“ říká náměstkyně primátora Alexandra Udženija, která má ve své gesci sociální služby a zdravotnictví.

Program je vyhlašován na základě výzvy Ministerstva práce a sociálních věcí ČR (MPSV) ze státního rozpočtu. Množství celkových financí určuje MPSV procentuálně k podílu kraje na celkových ročních financích vyčleněných ve státním rozpočtu na podporu sociálních služeb a to ve výši 8,08 procenta. Pro Prahu se tak odhaduje částka přibližně 2 100 000 000 korun.

Konkrétně mohou žádat poskytovatelé, kteří poskytují v terénní, ambulantní nebo pobytové formě služby sociálního poradenství, sociální prevence a sociální péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?