Večerková (ANO): Projekt „POHNI městem“ přinese další čtyři investice

01.11.2022 9:15

Cyklomyčky u cyklostezek, chytrá lavička na nám. 3. května, psí hřiště na Trávníkách i parkovací místa u Domu s pečovatelskou službou v Kvítkovicích. To jsou projekty za téměř 2 miliony korun, o jejichž realizaci rozhodli lidé ve veřejném hlasování v rámci projektu „Pohni městem“ a dostali také zelenou od radních. Kompletně dokončeny by měly být v roce 2023.

Večerková (ANO): Projekt „POHNI městem“ přinese další čtyři investice
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Občané Otrokovice měli i v tomto roce možnost rozhodnout o dvou milionech korun z městského rozpočtu a podílet se tak na utváření podoby města. Každá ze čtyř místních částí měla k dispozici 500 tisíc korun. Do tohoto limitu mohli lidé navrhnout projekt, který by byl následně zařazen do veřejného hlasování. Lidé nakonec vybírali z 9 návrhů. Celkem lidé odevzdali 1757 hlasů. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

„Těší nás, že lidé mají stále zájem podílet se na rozvoji města a zasílají nám své návrhy. S pokračováním projektu proto počítáme i v příštím roce,“ komentovala starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Loňský ročník POHNI městem přinesl občanům workoutové hřiště, opičí dráhu a úpravu hřiště v areálu školky. Tyto investice jsou již realizovány a do konce roku zbývá dokončit osvětlení v ulici Bařinky. Stejným způsobem budou postupně v příštím roce realizovány letos odhlasované projekty 

Vítězné projekty roku 2022 (odůvodnění zaslané navrhovateli)

Doplnění parkovacích míst u Domu s pečovatelskou službou Kvítkovice (450 000 Kč)
Z důvodu nedostatku parkovacích míst před Domovem s pečovatelskou službou na ulici Nivy v Kvítkovicích bylo navrženo doplnění parkovacích míst, do aktuálně travnaté plochy. V souvislosti s výstavbou nových parkovacích míst bude nutné přeložit chodník a dva sloupy veřejného osvětlení. Rozšíření parkovacích míst pomůže jak obyvatelům domova s pečovatelskou službou, tak i návštěvám tohoto zařízení.

Chytré lavičky na nám. 3. května (390 000 Kč)
Návrh počítá s umístěním chytré lavičky na náměstí 3. května v Otrokovicích. Lavička disponuje plně funkčním ostrovním solárním systémem s akumulátory, nad sedací plochou jsou umístěny dva fotovoltaické panely. Dvě USB zásuvky po stranách umožní snadné dobíjení, funkce mohou být rozšířeny i o Wi-Fi nebo indikátory veličin jako je stav CO2, okolní teplota a vlhkost vzduchu nebo hladina hluku v okolí. Pokud se provoz a využití lavičky osvědčí, bude následně instalována i druhá.

Psí hřiště Trávníky (480 000 Kč)
Ve městě není prostor vyhrazený jen pro pejskaře. Psí hřiště nebo parky jsou oblíbeným místem pro výcvik a výchovu. Navržený areál je oplocený, a tudíž nehrozí volné pobíhání psů v lokalitě. Agility jsou zábavnou aktivitou nejen pro pejsky, ale i pro jejich pány. Je to sport, který prospívá fyzické kondici psa i psovoda a velmi dobře upevňuje vztahy mezi psem a pánem. Kromě toho je každý trénink i závod výbornou příležitostí pro socializaci psa – jinými slovy pes se v tomto prostředí naučí stýkat s ostatními psy i lidmi, zvykne si na ně, ztratí strach a tím se eliminuje jeho agresivita z tohoto strachu plynoucí. Agility může dělat úplně každý s jakýmkoliv psem. V docházkové vzdálenosti od města takový areál chybí.

Cyklomyčky u cyklostezek (400 000 Kč)
Návrh počítá s umístěním cyklomyček u přístaviště a dopravního hřiště. Aktuálně jsou obě místa hojně využívána cyklisty pro volný čas i cesty do práce. Je to místo, kde si po návratu z vyjížďky mohou cyklisté své kolo umýt a nemusí se obávat ušpinění při jeho transportu, nebo při uskladnění doma.

Cyklomyčka počítá s umýváním kol s využitím proudu vody a ručních kartáčů. Kolo se myje zdarma a bez chemie. Samozavírací ventil pustí vodu vždy zhruba na čtvrt minuty. V zimních měsících je myčka odpojena a tzv. zazimována, celý stojan se dá uskladnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Piráti vpluli do horké fáze eurokampaně, ve speciální Pinkáře vyráží na kontaktní tour

13:09 Piráti vpluli do horké fáze eurokampaně, ve speciální Pinkáře vyráží na kontaktní tour

Piráti odstartovali horkou fázi eurokampaně s heslem „Odvaha pro Evropu, Evropa pro tebe“. Cílí na s…