Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

10.06.2024 9:25 | Zprávy

Formát poslední a nejdůležitější debaty před volbami do Evropského parlamentu na veřejnoprávní televizi byl segregační a poškozující opozici.

Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU
Foto: archiv R. Vícha
Popisek: Poslanec SPD Radovan Vích.

Jednak tam nebyli lídři, ale předsedově sněmovních stran, ale hlavně zástupci společné kandidátky SPOLU zde byli zastoupení třemi, zatímco ostatní pouze jedním diskutujícím. To prostě nedává smysl. Vznikl tímto silný „vládní tábor“ diskutujících proti pouhým dvěma zástupcům opozice. Přitom veřejnoprávní televize nesmí zvýhodňovat žádný politický subjekt.

Celostátní veřejnoprávní médium má velkou moc. Navíc pokud tímto označí některé kandidáty za „druholigové“, mnoho nerozhodnutých voličů se může rozhodnout, že nebude volit outsidera, prostě proto, že uvěří, že to jsou outsideři. Veřejnoprávní televize takto podle mého názoru překročila své pravomoci a dopustila se neetického jednání. A jelikož voliči a koncesionáři mají právo požadovat, aby veřejnoprávní televize poskytla všem kandidátům stejný prostor ucházet se o jejich hlas, narušila tímto podle mě proces demokratických voleb. Doufám, že se tímto budou zabývat příslušné rady a další orgány, které mají objektivitu vysílání veřejnoprávních médií pod kontrolou a navrhnou taková opatření, aby se taková situace již nikdy neopakovala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Radovan Vích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Už jste v televizích ČT 24 a CNN Prima News viděli objektivní debatu?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePivník brdský , 10.06.2024 11:57:42

|  6 |  0

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Na rozdělení kompetencí mezi resorty máme zákon

14:04 Hašek (PRO): Na rozdělení kompetencí mezi resorty máme zákon

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělování kompetencí premiérem Fialou