Výborný (KDU-ČSL): Chceme plnit konkrétní věci, které si od nás voliči žádají

21.10.2024 15:14 | Monitoring

Celostátní sjezd KDU-ČSL 2024 zvolil nové předsednictvo. Předsedou strany se stal ministr zemědělství ČR Marek Výborný, který v druhém kole volby získal 159 hlasů z 288 odevzdaných hlasů. Prvním místopředsedou byl zvolen poslanec Pavel Bělobrádek, kterému vyjádřilo podporu 197 delegátů z 279 odevzdaných hlasů. Dalšími členy zvoleného předsednictva se stali Monika Brzesková, Jiří Horák, Václav Pláteník a Eduard Hulicius.

Výborný (KDU-ČSL): Chceme plnit konkrétní věci, které si od nás voliči žádají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný

„Nové předsednictvo představuje kombinaci jisté kontinuity, ale i změny. Zároveň zvolení předsednictva v prvním kole ukazuje jeho sílu. Nové předsednictvo KDU-ČSL si dalo za úkol uspět v následujících volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR,“ řekl po zvolení předsednictva Marek Výborný, předseda KDU-ČSL.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 15756 lidí

Cílem nového vedení je sestavení vlády založené na demokratických principech a dalších hodnotách, které jsou lidovcům vlastní. „KDU-ČSL stojí a vždy bude stát na straně rodičů a dětí. Mladé rodiny potřebují dostupné bydlení, volnou kapacitu v mateřských školkách a také zdravé ovzduší. Chceme plnit konkrétní věci, které si od nás voliči žádají,” řekl nově zvolený předseda KDU-ČSL Marek Výborný.

Ve volbě předsedy získal Marek Výborný nadpoloviční mandát. „Chtěl bych velmi poděkovat Marianu Jurečkovi i končícímu předsednictvu za jejich skvělou práci. Jak Marian Jurečka, tak Petr Hladík zůstávají integrální součástí strany. S novým předsednictvem nyní budeme usilovat o co nejsilnější KDU-ČSL, což bude vyžadovat obrovskou práci uvnitř strany. Pokud celé předsednictvo bude mluvit sjednoceným hlasem, budeme silní a nadále součástí české politické scény. Jak bude silná KDU-ČSL, tak silná bude koalice SPOLU,“ dodal Marek Výborný.

Pavel Bělobrádek, 1. místopředseda KDU-ČSL okomentoval složení nového předsednictva slovy: „Nevzpomínám si, že by za posledních 25 let došlo ke kompletní obměně předsednictva, jako se tomu stalo dnes. Součástí nového předsednictva jsou sice dva bývalí předsedové strany, ale máme také čtyři nové a mladé, ale současně zkušené tváře. Delegáti sjezdu se jasně vyjádřili, že si přejí zachování určité kontinuity, ale zároveň chtějí dát šanci novým lidem a myšlenkám. Lidová strana tak opět ukázala svou vnitřní sílu i důležitou sebereflexi.“

Členy předsednictva jsou z titulu svých funkcí také předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Aleš Dufek a předseda senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí Josef Klement.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 18 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oprávněné protesty zdravotníků – odvolat ministra Válka

9:15 Vích (SPD): Oprávněné protesty zdravotníků – odvolat ministra Válka

Problémy ve zdravotnictví se stále opakují, vláda Petra Fialy je ovšem řeší dost necitlivě. Už poněk…