Zámečník (KDU-ČSL): Kraj podpoří rozvoj cykloturistiky v Brněnské metropolitní oblasti

04.06.2022 13:02 | Tisková zpráva

Finanční injekci v podobě pěti milionů korun obdrží cykloturistika v okolí moravské metropole. Krajští radní ve středu 1. června 2022 na svém jednání schválili dotace na rozvoj cyklistiky v Brněnské metropolitní oblasti.

Zámečník (KDU-ČSL): Kraj podpoří rozvoj cykloturistiky v Brněnské metropolitní oblasti
Foto: kraj Jihomoravský
Popisek: Jan Zámečník (KDU-ČSL)

„Po jednom milionu tak obdrží pětice mikroregionů nebo dobrovolných svazků obcí – Mikroregion Ivančicko, Dobrovolný svazek obcí Šlapanicko, Časnýř, Tišnovsko a také město Kuřim,“ říká náměstek hejtmana Jan Zámečník.

Kraj tak podpoří vznik cyklostezky Ivančice-Dolní Kounice, přípravu projektů cyklostezek na území Šlapanicka a Tišnovska, vznik projektových dokumentací k cyklostezce Medlánky – Česká – Kuřim a propojení cyklostezek v mikroregionu Časnýř.

Tato spolupráce vyplynula z uzavřeného memoranda o vzájemné spolupráci v oblasti cyklistiky v rámci Brněnské metropolitní oblasti. Cílem je příprava konkrétních víceletých projektů zaměřených na výstavbu cyklostezek a budování cyklistické infrastruktury, přičemž výše uvedené cyklostezky leží na krajských, národních i mezinárodních cyklokoridorech a na ně přímo navazujících úsecích v rámci území Brněnské metropolitní oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

6:23 SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

Poslanci se sešli na mimořádné schůzi, jejímž cílem ze strany opozice je znemožnit našim krajanům vo…