Zelení: Zelená transformace je klíčovou cestou pro budoucnost Ústeckého kraje

30.06.2024 22:01 | Monitoring

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k účasti prezidenta Pavla na diskuzi o situaci v Ústeckém kraji

Zelení: Zelená transformace je klíčovou cestou pro budoucnost Ústeckého kraje
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Právě situace v tomto regionu byla předmětem diskuze našeho zastupitele za Zelené Petra Globočníka v Sousedském domě Libuše, které se zúčastnil i prezident republiky Petr Pavel.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 22769 lidí

Onemocnění lidí, způsobená spalováním uhlí, vedla k vysokým nákladům na zdravotní péči a ke snížené kvalitě života. Investice do obnovitelných zdrojů energie a snížení emisí skleníkových plynů díky zelené transformaci podstatně sníží tyto zdravotní problémy. Rychlejší dekarbonizace by mohla snížit úmrtnost z důvodu znečištění vzduchu o 505 lidí ročně.

Významný dopad by měla zelená transformace i v oblasti ekonomiky. Česku by rychlé snižování emisí přineslo do roku 2030 přibližně 439 miliard korun. Nejvíce se pozitivní dopady projeví ve veřejném rozpočtu (173 miliard korun) a v sektoru energetiky (104 miliardy korun).

Každá koruna, kterou ČR investuje do energetické efektivity a úspor, se vrátí 3,6krát. Poměr přínosů a nákladů pro Českou republiku ve výši 3,6 je jeden z nejvyšších v EU. Rychlé snižování emisí také povede k tvorbě nových pracovních míst.

Je dobrým signálem, že prezident republiky se problematice vyloučených regionů věnuje. A právě v nich je potřeba rychlé zelené transformace nejurgentnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 4 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Po nové Evropské komisi budeme požadovat snižování byrokracie

19:05 Ministr Výborný: Po nové Evropské komisi budeme požadovat snižování byrokracie

Společná zemědělská politika, dovozy z Ukrajiny, odlesňování a problémy, spojené s velkými šelmami, …