Podle loňského průzkumu společnosti Median pro ČRo nenakupuje potraviny s palmovým olejem až třetina Čechů. S palmovým olejem se totiž pojí množství ekologických, sociálních i zdravotních problémů. Jeho jediná výhoda je, že je levný.
Narazit na palmový olej lze na každém kroku - v potravinách, drogerii i dopravě. Setkáme se s ním v jídle, především ve vysoce průmyslově upravených produktech, jako jsou polotovary, sladkosti, keksy a čipsy, dále v mycí i dekorativní kosmetice, drogerii, svíčkách, krmivech pro hospodářská zvířata i domácí mazlíčky či v biopalivech.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV