Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

23.07.2024 21:44 | Zprávy

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků v anketě. Z odpovědí plyne jednoznačná odpověď: Trump. Na adresu Harrisové opakovaně padlo, že prezentuje směs progresivistických ideologií, které přivedly západní svět do kritického stavu, v němž se nachází.

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor
Foto: Repro Youtube
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová

Donald Trump, nebo Kamala Harrisová? Který z této dvojice by byl v případě svého zvolení novým americkým prezidentem lepší volbou pro svět? Podle českých politiků, kteří reagovali na anketní otázku redakce ParlamentníchListů.cz, by jednoznačně lepší volbou byl bývalý republikánský prezident Donald Trump.

Jedni doufali ve zvolení Joea Bidena a teď věří ve vítězství jeho viceprezidentky Kamaly Harrisové s argumentem, že se Spojené státy nevykašlou na Evropu a budou nadále masivně investovat do bezpečnosti starého kontinentu.

Druzí doufají ve výhru Donalda Trumpa a jeho schopnosti ukončit rychle válčení na Ukrajině, což ostatně Trump i slíbil. V minulosti byly za Trumpa vyjednány a podepsány abrahámovské dohody, které začaly největší smíření na Blízkém východě v moderní historii. To zhatil až útok Hamásu na Izrael 7. října loňského roku.

Bylo by pro svět lepší, aby se v roli nového prezidenta Spojených států amerických ujal vedení Bílého domu po příštích volbách Donald Trump, nebo Kamala Harrisová? ParlamentníListy.cz se zeptaly českých politiků.

Místopředseda Poslanecké sněmovny a šéf stínové vlády hnutí ANO Karel Havlíček zareagoval stručně. „Donald Trump,“ napsal redakci Havlíček.

„Jednoznačně bude lepší, když se prezidentem stane Donald Trump. Názory paní viceprezidentky Harrisové jsou naprosto šílené, jde o takový mix českých Zelených, Pirátů a současné TOP 09, což je samo o sobě gulášem, ze kterého se normálnímu člověku dělá šoufl. Ale i proto, že USA potřebují silného lídra – ostatně kdyby byl teď v Bílém domě silný lídr a USA měly silnou pozici, nebylo by války na Ukrajině, terorismu z Gazy, útoků na pomezí Rudého moře a Adenského zálivu,“ zdůvodnil své mínění senátor Zdeněk Hraba.

Podle šéfa SPD Tomia Okamury zastupuje Kamala Harrisová radikální progresivisty snad ve všech myslitelných oblastech. „Od nelegálního přistěhovalectví po gender a boj proti tradičním hodnotám, na kterých euroamerické civilizace stojí. A USA jsou dnes v dosud nepoznaném kritickém stavu – je tu nepřekonatelné rozdělení dvou stran, extrémní pokles důvěry ve stát a jeho instituce, rekordní nerovnost v rozdělení bohatství a v zahraničí čelí USA končící světové hegemonii a konci vlády dolaru, což znamená hrozící kolaps jejich ekonomiky. Současně tu je víc zbraní než obyvatel – takže USA by si dnes zasloužily vůdce, který stabilizuje ekonomiku i mocenské postavení země a začne vyšší životní úrovní zklidňovat americké občany. Harrisová vedená progresivní lobby celý život dělá opak, takže vítězství její party by znamenalo jen další zhoršení krize, v níž USA dnes jsou. Už dnes některé státy USA hrozí odtržením, což by znamenalo občanskou válku – takže paradoxně i ti, co milují nadvládu Američanů a líbají prsteny v sídle CIA, by si měli přát vítězství Trumpa a zdravého rozumu, protože jen on je aktuálně schopný pád USA zastavit,“ vysvětlil obsáhle Okamura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Docela by mě zajímalo,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 24.07.2024 7:16:39
odkud se najednou vzaly ty šílené ženštiny typu Harrisové, Leyenové, u nás Pekarové nebo Černochové. Ty nemají s ženstvím nebo mateřstvím nic spoleného, to jsou nějaké klony, které mají naprogramované válku, chaos, zeléné šílenství, fanatický gender. To nastupuje nějaká nová světová nadvláda těchto žen-nežen? Věří a doufám, že se Amerika ještě vzpamatuje a Trump zvítězí. Pokud ho ty temné síly fyzicky nezlikvidují. Málem se jim to již povedlo. A pokud by Trump nechal Evropu, aby si své problémy vyřešila sama, bylo by to pro ní jen a jen dobré. Evropa potřebuje pořádný šok, aby se probrala a zbavila se těch politiků,kteří jí vedou do propasti. A moc času na to již nemá.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zakázat „špatný“ názor? Kolář z TOP 09 narazil i u kolegů z koalice

13:56 Zakázat „špatný“ názor? Kolář z TOP 09 narazil i u kolegů z koalice

„Omezit svobodu projevu“ – takový návrh padl z úst europoslance Ondřeje Koláře (TOP 09), a že zákaz …