Sněmovní primář určil diagnózu zahraniční politiky. Často prý děláme prohlídku konečníku

22.02.2014 10:59 | Zprávy

TÝDEN S KUBEROU A KOSKUBOU Dny od posledních komentářů obou politiků opačného politického spektra byly událostmi nabité. Tématy, se kterými se tedy poslanec ČSSD Jiří Koskuba a senátor ODS Jaroslav Kubera utkají v názorové aréně, jsou: projevy ve sněmovně před hlasováním o důvěře vládě Bohuslava Sobotky, situace na Ukrajině a odpověď na to, zda žijeme, či nikoli v plutokracii.

Sněmovní primář určil diagnózu zahraniční politiky. Často prý děláme prohlídku konečníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž

Poslanecká sněmovna zažila v tomto týdnu dlouhé jednání, i když hlavním bodem programu bylo hlasování o důvěře vládě Bohuslava Sobotky. Zazněla v ní celá řada výroků, a tak se ParlamentníListy.cz obou pravidelně zpovídaných politiků ptaly na to, zda je v nich něco zásadního zaujalo či překvapilo.

 „Byla to premiéra obecné předváděčky. Koalice měla jasných 111 hlasů, takže výsledek hlasování byl předem daný, nicméně doba té řady hodin posloužila k tomu, aby se poslanci předvedli – zvlášť, když u toho byly kamery. Řekl bych, že to ničím nevybočovalo z normálu, snad mě zaujalo to, jak si ministr Andrej Babiš posteskl nad tím, že nestihl kvůli dlouhým projevům sledovat hokej. Jo, to mu uteče ještě daleko víc věcí, s tím se bude muset smířit,“ reagoval na první téma senátor ODS Jaroslav Kubera.  Přiznal však, že rozhodně nechce nijak rýt do současné koalice, poněvadž moc dobře ví, jak těžce byla skládaná. „Raději si počkám až na ty její praktické kroky,“ poznamenal ještě a tím první téma uzavřel.

Koskuba: Občané jsou na termín „obyčejný člověk“ alergičtí

Poslanec, který po celou tu dobu dvanáctihodinového maratonu ve sněmovně seděl, Jiří Koskuba svůj komentář na toto téma uvedl s tím, že i poslanec je jen obyčejný člověk. A vysvětlil, proč takto začal.

„Přestože se tak někteří nechovají. A mnohá média poněkud lacině vtloukají do veřejnosti opak. Přitom, jak jsme si ostatně za Jiřího Paroubka ověřili, četní občané jsou na termín ‚obyčejný člověk‘ alergičtí. Přestože platí, že každý živý organismus je svým způsobem jedinečný, osobně mi označení obyčejný vskutku nevadí. Proto zcela lidsky přiznávám, že vedle výsledku olympijského hokejového česko-slovenského utkání mne nejvíce zaujal až konec celého úmorného jednání. A to ještě před půlnocí, kdy stále jede metro. Výsledek hlasování byl ostatně dopředu znám. Osobně bych si však podobnou další taškařici, ať už při důvěře nebo nedůvěře vládě, v tomto volebním období ušetřil. Všeho moc škodí,“ shrnul poměrně stručně dlouhý jednací den Koskuba.

Plutokracie – ano, či ne?

ParlamentníListy.cz v uplynulých dnech nastínily názory dvou osobností, které rozvíjely myšlenku o tom, zda se současná společnost nachází v systému vlády peněz – takzvané plutokracie. To se stalo druhým tématem komentáře uplynulých dnů obou politiků.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Alena Hechtová

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázat „špatný“ názor? Kolář z TOP 09 narazil i u kolegů z koalice

13:56 Zakázat „špatný“ názor? Kolář z TOP 09 narazil i u kolegů z koalice

„Omezit svobodu projevu“ – takový návrh padl z úst europoslance Ondřeje Koláře (TOP 09), a že zákaz …