Nečas před kamerami: Odmítám vydírání

03.04.2012 18:59 | Zprávy

Premiér Petr Nečas se vyjádřil k ultimátu Věcí veřejných, že opustí jejich ministři vládu, pokud nesplní jejich požadavky. Prý jej nikdo z VV nekontaktoval.

Nečas před kamerami: Odmítám vydírání
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Nečas v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Petr Načas odmítl požadavek VV na změny. „ Nebojím se ani rychlých předčasných voleb,“ zdůraznil, že bude jednat pouze s odpovědnými partnery. Načas odmítl, že by měl reagovat na ultimáta podaná před média.

"Příčiny nevěryhodnosti vlády jsou především ve Věcech veřejných a měly by zpytovat svědomí. Ve svém prohlášení nic konkrétní nenavrhují, jen úkolují a obviňují ostatní," vysvětlil.

Sledujeme téma Rozpad vládní koalice

VV chtějí, aby Petr Nečas do 26. dubna vyřešil situaci kolem Lesů ČR, situaci na nejvyšším státním zastupitelství a rušení státních institucí. Radek John, šéf VV, se zlobil, že Nečas od ledna nesvolal koaliční jednání K9.

Nečas tvrdí, že vláda, která by vzešla z voleb na podzim, by nemohla sestavit slušný a zodpovědný rozpočet. „Čekat ale do podzimu, by bylo nezodpovědné řešení,“ zlobil se na krátkém briefinku.

Shodou okolností právě zítra pokračuje soud s Vítem Bártou, předsedou poslaneckého klubu VV, který je obviněn z korupce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

14:30 Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

Konec Pirátů v Čechách? Po jejich totálním propadu v krajských volbách, kde dostali od voličů takový…