Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2022 18:45:00

Jiné pomoci než návodu, jak si uplést svetr, se od vlády nedočkáme

Jiné pomoci než návodu, jak si uplést svetr, se od vlády nedočkáme

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům vlády Petra Fialy

 Bezradnost, zoufalství, neschopnost a především chaos, chaos, chaos. Zatímco střední třída kvůli vysokým cenám energií, pohonných hmot a potravin každým dnem krvácí čím dál víc, Fialova vláda už půl roku vysílá signály, schůzuje a debatuje, místo aby prosadila účinnou pomoc pro všechny občany.

Třeba ministru průmyslu Síkelovi už přes 100 dní trvá příprava levnějšího tarifu na energie a skoro 60 dní pracuje na 13 bodech pro boj s drahými energiemi. Ministr práce Jurečka práci na chuť stále nepřišel, protože ani po 90 dnech se mu nepodařilo zjednodušit příspěvek na bydlení a už měsíc přemítá nad tím, jak rodinám s dětmi poslat 5000 Kč.

Ani ministr vnitra Rakušan se zatím nepřetrhl, nepočítáme-li neustálé natahování nouzového stavu, který pětikoalice v opozici pokrytecky odmítala. Rakušan už skoro 60 dní přemítá nad strategií pro zvládnutí uprchlické krize, která mu dávno přerostla přes hlavu.

A neviditelný ministr financí Stanjura zase po více než půl roce prosadí na čtyři měsíce závratné snížení spotřební daně u benzinu a nafty o 1,50 Kč, které na cenách stejně nikdo nepozná.

Jediné, co premiérovi a jeho ministrům jde mistrně, je občany balamutit, kolik vláda lidem poslala peněz (že to musí udělat ze zákona, Fiala vždy zamlčí), říkat jim, že se o sebe mají starat sami (zvlášť Pekarová se svým čtvrtmilionovým platem) nebo lidem radit, že mají méně jezdit autem a méně topit (jako Síkela).

Zatímco se tedy rodiny topí v inflační potopě, Fiala a jeho ministři lidem nabídli jen děravý deštník proti drahotě, což je honosný název pro webový rozcestník. Na podzim čekám, že vláda přijde se svetrem proti zimě. Asi bychom si všichni měli už teď na koupit vlnu a pletací jehlice. Jiné pomoci než návodu, jak si uplést svetr, se od této vlády určitě nedočkáme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama