Bc. Jana Marková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2024 12:03:47

Je Petr Pavel proruSSSký šváb, když tvrdí, že částečnou ruskou okupaci Ukrajina

Je Petr Pavel proruSSSký šváb, když tvrdí, že částečnou ruskou okupaci Ukrajina

„Ukrajina musí být realistická ohledně svých válečných cílů a přijmout, že část území by mohla alespoň dočasně zůstat pod ruskou kontrolou.“ Prohlásil Petr Pavel na své návštěvě USA.

  Kdo je autorem myšlenky je tedy zjevné, náš pečlivě poslušný a vyšampónovaný generál byl evidentně vybrán jen jako mluvčí. Nicméně je to právě tento aparát, za který se teď bude kopat, a který bude dost pravděpodobně i kormidlem konce této války. A já doufám, že to konečně došlo všem těm gaučovým fanatikům, kteří by rádi bojovali do posledního Ukrajince, ale pouze v případě, že hrdinství a smrt bude právě jen a jen na jejich části hřiště. Těm, kteří by sami bez Rohlíku často nedošli ani na nákup.

A já si říkám, jestli v sobě někdo z nich vyškrábe alespoň zrnko sebereflexe, a uzná, že ten jejich dokonalý prezident teď neříká nic jiného, než jsme my, dehonestovaní a nálepkovaní „nepřátelé“ Ukrajiny říkali od začátku. Že prostě ve finále jiné řešení nebude, protože nic jiného reálné není. Jen mezitím bude více nebo méně mrtvol a mrzáků. A že hlavní důvod je jediný, co nejvíc vyčerpat za pomoci Ukrajiny Rusa, a až nebude živá síla kde dál brát, tak se to zkrátka nějak domluví.
Díky bohu nebyla odvaha zapojit do toho konfliktu další živou východní sílu, čemuž v určitých okamžicích ovšem nechybělo mnoho. A jsem přesvědčená, že být to na Černochových, Novotných a Řehkách, už bychom toho byli aktivní součástí. Zatím se ovšem za mořem rozhodlo, že ještě ne. Že prozatím stačí, když se bude válkou strašit, protože válka jsou peníze. Neskutečné peníze. Jsou to naše důchody, náš zdravotní systém, je to naše školství a obědy pro děti.

Jsou to peníze, které jdou do kapes různých zbrojařů, peníze kde solidární je jen někdo. My máme dávat a obětovat, a různí Strnadi si mastí kapsu. A to je ještě ten náš Strnad s předraženými granáty malý ptáček. Mimochodem ten Fialův granátový obchod století už začíná vadit i Němcům, kteří ho z části platí. Společnost Excalibur Army totiž podle nich nakoupila jeden dělostřelecký granát od tureckého partnera za asi 61 tisíc korun a následně ho prodala iniciativě za zhruba 80 tisíc korun. Nicméně podle Strnada je to v pořádku, protože granátů je málo a to je zkrátka byznys. To se chápat dá. Co by se ale chápat nemělo, je to, že v pořádku je to i podle premiéra Lesklé čelo, protože to je přece válka. A na válce se vydělávat může. Jen by nás teda neměl nutit to těmhle zpěvavým ptáčkům předraženě platit. A já se ptám, proč musí Petře být solidární vždycky ti druzí? Protože jinak jsou to ruští švábi, jak říkáš? Aha. Jenže to už začíná být obehrané Péťo. Už je to trapný. Zvláště, když se evidentně za ty přepálené peníze nakoupil tak trochu šrot, který Ukrajincům vybuchuje už dvacet metrů od hlavně. To je taky v pořádku?

Co myslíte, pane premiére. Nebude lepší zajet taky do Ameriky, a stejně jako Petr Pavel konečně říct, že: „Nejpravděpodobnějším výsledkem války bude, že část ukrajinského území bude pod ruskou okupací, dočasně“. A přestat vyhazovat naše miliardy za výsledek, který je zřejmě už dávno dán a rozhodnut…...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama